Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun avasi rupiliskovisan – tarkoituksena tuoda kaupungin nimikkoeläimen elämää tutuksi

Joensuun avasi rupiliskovisan – tarkoituksena tuoda kaupungin nimikkoeläimen elämää tutuksi

WWF:n uusimmassa livekamerassa katsojat pääsevät tutustumaan erittäin uhanalaiseen rupiliskon elämään. Myös rupimanterina tunnettu rupilisko on rauhoitettu ja suojeltava laji koko Suomessa. Joensuun kaupunki on avannut virallisille kaupungin nimikkoeläimelleen virallisen rupiliskovisan. Rupiliskovisa löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/rupilisko ja se on avoinna 7.–20.6.

– Halusimme jatkaa rupiliskon elämän esittelyä tekemällä leikkimielisen, mutta faktapohjaisen visan, jonka vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

– WWF:n Luontoliven rupiliskokamera on kerännyt kahdessa viikossa yli 140 000 katselukertaa. Yleisölle laji on ollut uusi ja kiinnostava tuttavuus. Luontoliven tavoite välittää kuvaa harvinaisista lajeista niiden omassa ympäristössä toimii tässä oikein hienosti, kertoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen.

Rupilisko on Suomen harvinaisin sammakkoeläin ja se elää Suomessa muutamaa erillisesiintymää lukuun ottamatta vain Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalan alueella. Elinympäristön pitää olla kostea metsä, mieluusti lehto. Rupiliskon viihtyvät kutemisensa ajan metsälammissa, joiden vedenpinnan korkeus vaihtelee sääolosuhteiden mukaan. Siksi kamera on toteutettu kelluvana.

Rupiliskon elämä on seurattavissa juhannukseen saakka WWF:n Luontoliven rupiliskokamerassa, mikäli säät suosivat. Rupiliskokamera löytyy osoitteesta wwf.fi/luontolive/rupilisko.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.