Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuulaisten oma kaupunkifestivaali Joen Yö palaa keskustan sykkivään sydämeen

Joensuulaisten oma kaupunkifestivaali Joen Yö palaa keskustan sykkivään sydämeen

Joen Yö kaupunkifestivaalia vietetään perjantaina 19. elokuuta. Joensuun oma perinteinen taiteiden yö palaa keskustan sykkivään sydämeen Joensuun kauppatorille, kävelykadulle ja Vapaudenpuistoon. Tapahtumaa on tekemässä sankka joukko kulttuurikentän ammattilaisia ja harrastajia Pohjois-Karjalasta sekä muualta Suomesta.

– Koronan kurittamien vuosien jälkeen Joen Yö on kiinnostanut taiteen ja kulttuurin tekijöitä kuin myös alueemme järjestö- ja yhdistyskenttää aivan erityisen paljon. Keskusta täyttyy sykähdyttävästä valotaiteesta, improvisoiduista esityksistä ja lukuisista pääsymaksuttomista ohjelmista, kertoo tapahtuman tuottaja Minna Valonen.

Kompastu taiteeseen! Improvisointia, taidekeskusteluja, yhteisötaidetta ja sirkusta

Torilavalla ja eripuolilla kävelykeskustaa on elämyksien täyteistä ohjelmaa klo 15 – 22 välisenä aikana. Joensuulainen Valoparta Oy toteuttaa torilavalle Illuusio -valoinstallaation joka nousee esille illan hämärtyessä. Iina Aholan ja Mathilda Kauppilan Turn/ng -tanssiteos saa ensi-iltansa osana Joen Yön ohjelmaa. Vapaudenpuistoon tuodaan lapsiperheille suunnattua ohjelmaa sekä puulämmitteinen sauna. Löylyjen lämmössä keskustellaan kulttuurista ja taiteesta. Joensuun kaupungin nuorisopalveluiden Nuorten yö sisältää glitteriä, poppareita ja onnenpyörää. Mukana menossa on myös Wauto, liikkuva kohtaamispaikka, jonne voit vapaasti tulla juttelemaan ja kahvittelemaan.

Joensuun kaupungin kulttuuri- ja taidelaitokset pitävät tuttuun tapaan avoimia ovia. Esim. Taidemuseo Onnissa pääsee tapaamaan tekstiilitaiteilija Niina Mantsista ja Joensuun kaupunginorkesteri ilmaiskonsertti on koettavissa Carelia-salissa.

Joen Yön viralliset jatkot järjestetään Kerubissa klo 22 alkaen. Lisäksi Joen Yö säteilee eripuolille kaupunkia eri toimijoiden järjestäessä omaa erityistä Joen Yö ohjelmaansa. Koko ohjelma löytyy www.joenyo.fi -sivuilta.

Järjestöbulevardille osallistuu liki 60 järjestöä ja toimijaa

Joen Yön läpileikkaavana teemana on osallisuus ja suvaitsevaisuus. Kävelykadulle rakentuvalle Järjestöbulevardille osallistuu tänä vuonna ennätyksellisen suuri määrä alueemme järjestöjä ja yhdistyksiä.

– Kävelykadun varrelle rakentuu säihkyvä Järjestöbulevardi 58 järjestön ja toimijan kanssa yhteistyössä. Toimijamäärä on lähes kolminkertaistunut aikaisempiin vuosiin verrattuna, iloitsee kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Torikatu suljetaan klo 15 – 22 väliseksi ajaksi

Joen Yö tapahtuman ajaksi tehdään muutoksia myös liikennejärjestelyihin: Torikatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä väliltä Koskikatu – Siltakatu klo 15-22 väliseksi ajaksi. Torikadun varteen pysäköidään mm. kirjastoauto ja suljetun katuosuuden valtaavat erilaiset lajiesittelyt. Tapahtumanjärjestäjä toivoo yleisön hyödyntävän julkisia liikennevälineitä tai saapuvan polkupyörällä ja jalkaisin.

Joen Yön rahoittaa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja sen tuottaa kaupunkikeskustayhdistyksen hallinnoima Joensuun Virta Oy.

Ihmiset kiertämässä Taidemuseossa