Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuulaisperheet tyytyväisiä esiopetuksen etäjärjestelyihin

Joensuulaisperheet tyytyväisiä esiopetuksen etäjärjestelyihin

Joensuun kaupungin varhaiskasvatuspalvelut pyysivät kuun vaiheessa perheiltä palautetta esiopetuksen etäjärjestelyistä. Suurin osa kaupungin esikoululaisista siirtyi opiskelemaan kotiin maaliskuussa yhtä aikaa koululaisten etäopetuksen alkaessa. Eskarin etäopetuskyselyyn tuli 66 vastausta.

– Suurin osa vastaajista oli täysin tai osittain tyytyväinen saamaansa etäopetukseen ja vastauksista ehdottomasti suurin osa oli positiivisia ja jopa kiitollisia. Vanhempien ymmärtämys uutta tilannetta kohtaan oli myös vahva, kertoo päiväkodin johtaja Mia Gröhn.

– Erityisesti oltiin tyytyväisiä siihen, että ohjeet tulivat yhdellä kertaa jo edellisellä viikolla, mikä mahdollistaa vanhemmillekin valmistautumisen. Tehtäviä pidettiin monipuolisina ja selkeinä ja eskarikirjan tehtävät ovat lapsille mieluisia, Gröhn jatkaa.

Esikoululaisten tehtäviä on jaettu perheille monella eri kanavalla: Daisy-sovelluksella, monisteina, sähköpostilla ja Pedanet-sivustolla. Kaikista oli positiivisia kokemuksia. Muutamissa palautteissa kerrottiin Daisyn olevan hieman hankala sen suuren viestimäärän takia.

–  Joissain vastauksessa kuitenkin myös todettiin, etteivät lapset olleet saaneet etäopetusta ollenkaan. Tässä mietitytti, ovatko kaikki vanhemmat löytäneet Daisystä Eskarin etäopetusohjeet -ryhmän. Muutamissa palautteissa sanottiin ohjeistusten olleen puutteellisia ja koettiin etäopetuksen jääneen huoltajan vastuulle. Saatu palaute on toimitettu esiopettajille, kertoo Gröhn.

Monessa vastauksessa toivottiin vuorovaikutusta etäyhteydellä, vaikkapa WhatsAppilla, puhelinsoitoilla tai videotervehdyksin. Muutamalla vastaajalla oli myös huolta siitä, miten annettua esiopetusta arvioidaan ja saavuttaako lapsi koulua varten tarvittavat valmiudet. Kouluun tutustuminen mietitytti myös.

– Esiopetuksen sisältöjen toteuttaminen etänä on perusopetusta haasteellisempaa. Vanhemmat voivat olla kuitenkin huojentunein mielin ja keskittyä eskarilaisen kanssa arjen taitoihin, ulkoiluun sekä muuhun yhdessä oloon – kaikille siis armollisuutta ja huolenpitoa, sanoo Gröhn.

Koulujen etäopetuskyselyn tuloksia saadaan pääsiäisen jälkeen

Myös Joensuun koulutuspalvelut kysyivät huoltajilta, oppilailta, opiskelijoilta ja opettajilta sekä koulujen henkilökunnalta palautetta poikkeustilan aikaisesta etäopetuksen onnistumisista ja kehittämiskohteista.

Kyselyyn tuli yli 2 500 vastausta. Saadun palautteen perusteella toimintasuunnitelmia päivitetään pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

–  Kehitämme kevään etäopiskeluun niin sanotut positiiviset rutiinit, jotka helpottavat oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökuntamme työtä. Toivon, että tämä näkyisi myös kotiväen taakan helpottumisena. Kiitän kaikkia vastaajia, vastaamalla autatte meitä kehittämään toimintaamme ja opetustamme entistä paremmaksi, sanoo koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.