Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu kutsuu yritykset ja yhdistykset ideoimaan uutta toimintapuistoa

Joensuu kutsuu yritykset ja yhdistykset ideoimaan uutta toimintapuistoa

Joensuuhun rakennetaan vuonna 2023 elämyksellinen toimintapuisto, joka tarjoaa tekemistä ja nähtävää kaiken ikäisille. Puisto suunnitellaan ympärivuotiseen käyttöön ja palvelemaan myös matkailijoiden tarpeita.

– Puistosta halutaan kaupungin vihreä olohuone, joka innostaa ja sävähdyttää. Puiston palvelut, ohjattu toiminta ja tapahtumat toteutetaan yhdessä yrittäjien ja järjestöjen kanssa niin, että puisto tarjoaa myös liiketoiminnan mahdollisuuksia, puistosuunnittelija Paula Lamminsalo kertoo.

Joensuun kaupunki kutsuu puistosta kiinnostuneet yrittäjät ja yhdistykset yhteiseen työpajaan tiistaina 24.8. kello 8.30–10. Työpaja järjestetään etänä ja siihen tulee ilmoittautua 22.8. mennessä. Jos työpajaan ei pääse osallistumaan, voi omat toiveet esittää vastaamalla ilmoittautumislomakkeen kysymyksiin.

Yritys tai järjestö, ilmoittaudu mukaan työpajaan

Työpajassa kerrotaan toimintapuiston alustavista suunnitelmista ja kuullaan osallistujien näkemyksiä. Työpajassa osallistujat saavat tehdä ehdotuksia puistoon soveltuvasta yritys- ja muusta toiminnasta sekä esittää toiveitaan puiston sijainnista.

Puisto tulee olemaan lähellä keskustaa, mutta sen tarkkaa sijaintia harkitaan yhä. Vaihtoehdoiksi on esitetty Koivuniemen puistoa evankelis-luterilaisen kirkon takana, Vekarapuistoa Vesikon parkkipaikan vieressä, Ystävyyden puistoa Urheilutalon vieressä sekä Sirkkalan puistoa hotelli Kimmelin takana.

Puiston suunnittelussa otetaan huomioon myös kaupunkilaisilta tulleet toiveet.

– Saimme viime maaliskuussa järjestettyyn kyselyyn huiman määrän vastauksia, lähes 1 700. Eniten äänestetyt toiminnot on jo huomioitu alustavissa idealuonnoksissa. Vastauksissa nousi myös esiin huomioita joesta ja kaupungin historiasta, kuten tukin uitosta. Nämäkin ideat on laitettu korvan taakse, Lamminsalo kertoo.

Puiston pääasiallinen suunnittelu alkaa, kun sijainti on saatu päätettyä. Varsinainen puistosuunnitelma tulee nähtäväksi vuoden 2022 alussa ja siihen voi jättää vielä omat kommenttinsa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.