Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu keräsi toiseksi eniten pakkausmuovia I love muovi -kisassa

Joensuu keräsi toiseksi eniten pakkausmuovia I love muovi -kisassa

Ylen I love muovi -kampanja huipentui lauantaina 4.5. Helsingin keskustassa. Illan aikana saatiin tietää kunkin muovinkeräyskisassa mukana olleen kaupungin muovimäärät ja katsottiin huippuhetkiä kampanjakiertueelta.

Joensuulaiset osallistuivat kisaan loistavalla asenteella ja innolla, mikä siivitti Joensuun kisassa kakkossijalle. Yhteensä joensuulaiset kierrättivät pakkausmuovia I love muovi -kontteihin kolmena kampanjapäivänä huikeat 2257,7 kiloa.

Huippulajittelijan tittelin vei suurimmalla pakkausmuovisaalillaan Vaasa, jossa muovia oli kerätty noin 3 870 kiloa. Joensuun jälkeen kolmanneksi tuli Tampere 2 080 kilolla muovia, neljänneksi Oulu 810 kilolla ja viidenneksi Lahti, jossa pakkausmuovia saatiin kasaan 546 kiloa.

Kiertuepaikkakunnat järjestivät huhtikuussa monenlaisia hauskoja muovinkeräystempauksia, ja tapahtumissa nähtiin myös muun muassa kerätyistä muoveista tehtyjä taideteoksia ja leikkimielisiä muovinkeräyksen paikallisotteluita. Joensuussa muovia kerättiin niin kauppatorin päätapahtumassa kuin kiertueella maaseutualueilla ja Prismalla. Pussinsa kekoon kantoivat muun muassa alueen koululaiset, työporukat, päiväkotiryhmät ja etenkin yksittäiset kaupunkilaiset. Myös paikalliset urheiluseurat olivat tapahtumassa hienolla asenteella – ja kerätyllä pakkausmuovilla – mukana.

–  Tunnelma toreilla ja tapahtumissa oli todella innostunut. Viesti kilpailusta ja lajittelun helppoudesta oli tavoittanut ihmiset hyvin, ja paikan päällä kävi erittäin hyvin porukkaa. Jokainen tapahtuma keräsi satoja silmäpareja, osa piipahtamaan, toiset pidemmäksi aikaa, vetää eri kaupunkien tapahtumia yhteen I love muovi -kiertueen tuottaja Erno Kulmala.

Joensuun kaupungin yhteistyökumppanit kisassa olivat Puhas Oy ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.