Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu kaupunki teki merkittävän lahjoituksen puu- ja tuotantotekniikan professuuriin

Joensuu kaupunki teki merkittävän lahjoituksen puu- ja tuotantotekniikan professuuriin

Joensuun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tukea Itä-Suomen yliopiston teknisluonnontieteellisen alan tutkimusta ja koulutusta 120 000 eurolla vuodessa, viiden vuoden ajan. Joensuun kaupungin lahjoitus suuntautuu puutekniikan tai tuotantotekniikan alan professuuriin. Myös Kuopion kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan yhtä suuresta lahjoituksesta.

Lahjoituksilla Joensuun ja Kuopion kaupungit osoittavat tukensa teknisluonnontieteellisen alan koulutuksen käynnistymiselle Itä-Suomen yliopistossa. Lahjoitukset kohdistuvat viisivuotisiin professuureihin ja kahden kaupungin tuen yhteisarvo on näin 1,2 miljoonaa euroa.

Joensuun kaupungin lahjoitus suuntautuu puutekniikan tai tuotantotekniikan alan professuuriin. Lahjoitus tukee Joensuun strategista tavoitetta olla Suomen metsäpääkaupunki ja kehittää metsien sekä biotalouden osaamista. Metsäbiotalouden kokonaisuuden parissa työskentelee Joensuun alueella yli 6000 työntekijää yli 500 yrityksessä.

- Diplomi-insinöörikoulutuksen aloittaminen Joensuussa tukee erinomaisella tavalla teollisuutemme työvoimatarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Kaupungin lahjoitusprofessuuri kohdentuu strategiamme mukaisesti vahvistamaan erityisesti metsäbiotalouden osaamistamme, toteaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

Uusi asiantuntija osallistuu erityisesti metsäbiotalouden sekä puun ja muiden biomassojen jalostuksen tutkimukseen ja opetukseen. Professuuri täydentää yliopiston jo olemassa olevia metsäbiotalouden ennakoinnin ja digitalisaation, puumateriaalitieteen sekä kemian alojen professuureja Joensuun kampuksella.

Kuopion kaupungin lahjoitus kohdistuu puolestaan professuuriin, jonka asiantuntija-alueina ovat sulautetut järjestelmät.

Kaupunkien lahjoitukset ovat mittava tuen osoitus yliopiston uudelle koulutusalalle. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle teknisluonnontieteellisen alan koulutusvastuun 1.8.2023 alkaen. Diplomi-insinöörien koulutus käynnistyy Itä-Suomen yliopistossa kolmessa koulutusohjelmassa syksyllä 2023. Tekniikan alan asiantuntijoita koulutetaan fotoniikan ja kestävät teknologiat -koulutusohjelmissa Joensuun kampuksella sekä teknillisen fysiikan koulutusohjelmassa Kuopion kampuksella.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.