Sisältöjulkaisija

angle-left Ilosaaren laguuniin sahataan jääkaruselli ja pyöritetään sitä ihmisvoimin – tule mukaan 16.3.

Ilosaaren laguuniin sahataan jääkaruselli ja pyöritetään sitä ihmisvoimin – tule mukaan 16.3.

Ilosaaren laguuniin sahataan lauantaina 16.3. jääkaruselli, jota pyöritetään kaupunkilaisten kanssa lihasvoimin. Tempaus on osa Lunta Ilosaaressa -tapahtuman ohjelmaa ja sillä halutaan ottaa kantaa ilmastoasioihin teemalla ”Jotta meillä olisi lunta Ilosaaressa”.

Jääkarusellin rakennus alkaa jo tapahtuma-aamuna. Pyöritystempaus alkaa kello 13 ja kestää noin 15 minuuttia. Kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan pyörittämään jättikarusellia yhdessä! Tempauksen jälkeen karuselli on kaupunkilaisten käytössä.

Maakunnan ensimmäisen jääkarusellin rakentaa keksijä ja tietokirjailija Janne Käpylehto. Hän on toteuttanut vastaavia projekteja useaan otteeseen, esimerkiksi Helsingin Töölönlahdelle karuselli on rakennettu jo parina talvena.

– Jääkaruselleja täytyy voida rakentaa myös jatkossa, joten eiköhän tartuta ilmastonmuutoshaasteeseen! Karuselli havainnollistaa hauskalla tavalla energiaa, pyöritän niitä usein karusellin päällä tuotetulla aurinkosähköllä. Tässä tempauksessa karusellia pyöritetään ihmisvoimin, joten tervetuloa mukaan, Käpylehto kehottaa.

Mukana tempauksessa ovat Joensuun kaupunki, Ilmastokortteli-hanke, Kerubi Events, Janne Käpylehto sekä Puhas.

Lunta Ilosaaressa -päivätapahtumassa on paljon muutakin talvista ohjelmaa koko perheelle aina avantouinnista poniratsastukseen. Tapahtuma järjestetään kello 12–16.