Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokumppanien verkosto laajenee uusille toimialoille – mukaan maanrakennusalan Norrapro Oy

Joensuun ilmastokumppanien verkosto laajenee uusille toimialoille – mukaan maanrakennusalan Norrapro Oy

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto laajeni jälleen, kun mukaan liittyi Norrapro Oy. Maanrakennusalan tuotteiden sekä niihin liittyvien komponenttien valmistukseen, asennukseen ja kehittämiseen erikoistunut joensuulaisyritys valmistaa ja asentaa mm. salaojatuotetta. Tuotetta käytetään vedenohjausjärjestelmänä esimerkiksi metro- ja liikennetunnelien sekä parkkihallien kaltaisissa kalliotiloissa.

Joensuun kaupungin ilmastosuunnittelija Opri Orenius toteaa maanrakennusalalla olevan valtava potentiaali vähentää päästöjä.

– Norrapron liittyminen ilmastokumppanuusverkostoon toimii konkreettisena esimerkkinä siitä, miten maanrakennusalan toimijat voivat pienentää toimintansa ympäristövaikutuksia. On hienoa nähdä, että verkostomme laajenee uusille toimialoille, joiden toiminnalla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, Orenius kommentoi.

Ilmastokumppanuusverkostoon liittyvät toimijat allekirjoittavat Joensuun kaupungin kanssa vapaaehtoisen ilmastositoumuksen. Norrapro Oy:n kehityspäällikkö Petri Turunen allekirjoitti sitoumuksen maaliskuussa.

– Maanrakennusalan tuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen keskittyvänä yrityksenä meillä on erityinen vastuu ympäristön hyvinvoinnista. Ilmastositoumus konkretisoi sitoutumisemme ympäristön suojelemiseen ja on linjassa yrityksemme arvojen kanssa, kommentoi Turunen.

– Pienentämällä ympäristövaikutuksiamme teemme myös tärkeän panostuksen yrityksemme kilpailukykyyn, Turunen jatkaa.

Sopimuksessa Norrapro sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita: selvittämään toimintansa hiilijalanjäljen kahden vuoden sisällä, vähentämään liikkumisen päästöjä, tehostamaan jätteiden lajittelua työmailla ja tuotantotiloissa sekä edistämään tuotantotilan energiatehokkuutta ja selvittämään mahdollisuutta vihreään sähköön siirtymiseen ja omaenergiantuotantoon.

Yritys sitoutuu myös seuraamaan toimenpiteiden etenemistä ja viestimään saavutuksista ilmastokumppaneille ja muille sidosryhmillemme. Näillä keinoin yritys sitoutuu edistämään Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostosta on lisätietoa Climate Joensuun sivuilla.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.