Sisältöjulkaisija

angle-left I love muovi laittoi joensuulaiset liikkeelle

I love muovi laittoi joensuulaiset liikkeelle

Tällä viikolla Joensuuhun rantautunut I love muovi -kampanja innosti joensuulaisia tuomaan ahkerasti pakkausmuovia keräyspisteille. Kiertue pyörähti maanantain ja tiistain aikana kaupungin maaseutualueilla sekä Prisman kierrätyspisteellä. Keskiviikkona järjestettiin Kauppatorilla iso I love muovi -tapahtuma, johon oli järjestetty paljon erilaista ohjelmaa.

Toritapahtuma keräsi Kauppatorille noin 600 kävijää. Muovinkeräyspisteellä kävi kuhina heti aamusta alkaen ja muovipuristin täyttyi hyvää tahtia. Iltapäivällä väkeä kerääntyi tutustumaan eri toimintapisteisiin ja seuraamaan Ylen järjestämää torilavan ohjelmaa, jossa esiintyivät muun muassa Pikku Kakkosesta tutut Maltti ja Valtti.

Myös maaseutualueiden asukkaat olivat innostuneet muovin keräyksestä ja muovia kävi tuomassa yhteensä noin 250 ihmistä.

Suurin yksittäinen palautus kahden kotitalouden vuoden pakkausmuovit

Kiertueella oli monta mieleenpainuvaa hetkeä, kertoo muovia vastaanottamassa ollut Niina Väyrynen Joensuun kaupungin tapahtumapalveluista.

– Kiihtelysvaarassa eräs mies toi keräykseemme kahden kotitalouden vuoden pakkausmuovit lava-autolla ja Hammaslahdessa oli pariskunta, joka oli ensimmäistä kertaa kerännyt oman kotitaloutensa pakkausmuovit viikon ajalta. He olivat yllättyneitä, kuinka suuren osan kotitalouksien jätteistä muovi vie. Myös Uimaharjun koululaiset olivat keränneet muovia ja toivat ne pisteelle.

Lisäksi Prisman kierrätyspisteelle järjestettiin tiistaiksi erillinen I love muovi -muovipuristin ja lajitteluneuvontaa yhteistyössä PKO:n kanssa ja Joensuun Puhallinorkesteri esiintyi muovinpalauttajille.

Tiistaina pääsi vielä Kataja Basketin otteluun puoleen hintaan pussillisella pakkausmuovia.

Iso kiitos kaupunkilaisille ja muille mukaan lähteneille

Kokonaisuutena Joensuun I love muovi onnistui loistavasti, sanoo Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

– Isoin kiitos kuuluu kaupunkilaisille, jotka innostuivat tuomaan muovia keräykseen ja osallistumaan kiertueen tapahtumiin. Vaikka kyseessä on kilpailu ja mukava olisi se voittaa, tärkeintä tässä on ollut ihmisten kohtaaminen ja osallistaminen yhteiseen kampanjaan, jatkaa Pyykkönen.

– Kaupungin väki yhteistyökumppaneineen haluaa kiittää myös hienolla asenteella mukaan lähteneitä Jippoa, JoMaa, Kataja Basketia, Riveriaa, Teatteri Traktoria ja muita toimijoita, joiden ansiosta Joensuussa saatiin enemmän muovia ja ihmisiä liikkeelle.

Ylen tuottaja Erno Kulmala oli vaikuttunut Joensuun innokkuudesta I love muovia kohtaan.

– Oli mahtavaa nähdä, miten joensuulaiset osallistuivat mukaan asiaan, joka koskettaa meitä kaikkia.

Joensuussa I love muovi -kiertueen yhteistyökumppaneina toimivat Puhas Oy ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

I love muovi on Ylen kampanja, johon Joensuu on haastettu kilpailemaan neljää muuta kaupunkia vastaan. Voittaja on se, joka kerää eniten pakkausmuovia kolmen päivän aikana. Voittaja selviää 4.5. Yle TV1:ssä nähtävässä televisiolähetyksessä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.