Sisältöjulkaisija

angle-left Haussa lisää harrastuksia joensuulaiskoululaisille – Infotilaisuuksia järjestäjille 6. ja 7. huhtikuuta

Haussa lisää harrastuksia joensuulaiskoululaisille – Infotilaisuuksia järjestäjille 6. ja 7. huhtikuuta

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut järjestää kaksi infotilaisuutta koululaisten kerhotoiminnan toteuttamisesta kiinnostuneille 6. ja 7. huhtikuuta.

Toukokuussa avataan haku järjestöille ja seuroille harrastustoiminnan järjestämiseksi. Joensuu aloitti Harrastamisen Suomen mallissa viime syksynä ja tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa, maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastuksen järjestäjinä voivat kunnan lisäksi olla urheiluseurat, kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt ja muut yhteisöt, joilla on osaamista lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Nyt haussa olevat harrastuksen käynnistyvät ensi syksynä.

Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti. Alkuvuonna toteutettiin harrastuskysely, ja koululaisten toiveita kartoitetaan lisää huhtikuussa.

– Kuviskerhot, pallopelit ja parkour näyttäisivät olevan suosituimpien toiveharrastusten joukossa, kertoo Harrastamisen Suomen mallia Joensuun kaupungilla koordinoiva Tiia Turunen.

– Tulevana lukuvuonna Joensuussa panostetaan myös etsivään kerhotoimintaan. Tarkoituksena on tavoittaa niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole vielä mielekästä vapaa-ajan tekemistä tai omaa harrastusta. Kokeiluja on tehty yhteistyössä koulujen hyvinvointiohjaajien kanssa ja palaute on ollut erittäin hyvää, kertoo Turunen.

Infotilaisuudet kerhotoiminnan järjestämisestä kiinnostuneille järjestetään Teams-etäyhteyksin huhtikuun 6. päivä keskiviikkona kello 9–10 ja 7. päivä torstaina kello 15–16. Sisällöltään molemmat tilaisuudet ovat samanlaiset. Ilmoittautuminen ja lisätiedot ovat osoitteessa: www.nuortenjoensuu.fi/harrastamisensuomenmalli.

Aluehallintovirasto tukee avustuksella Harrastamisen Suomen mallin toimintaa.