Sisältöjulkaisija

angle-left Harrastusmessut maanantaina 16.5. maahanmuuttajaperheille Karsikon koululla

Harrastusmessut maanantaina 16.5. maahanmuuttajaperheille Karsikon koululla

Karsikon koululla Sirkkalassa esitellään monipuolisesti Joensuun harrastustoimintaa kaikille avoimessa tapahtumassa maanantaina 16. toukokuuta kello 18–19.30. Tapahtuma on suunnattu maahanmuuttajaperheille ja muille kiinnostuneille.

Mukana on useita Joensuussa harrastustoimintaa järjestäviä urheiluseuroja ja järjestöjä. Paikalla on eri kieliä puhuvia Joensuun koulutuspalvelujen ohjaajia.

Tapahtumassa on myös esiintyjiä kuten teatteri RanKids ja Josban tekniikkataituri Janne Tähkä sekä pienten voimistelijoiden näytökset

– Harrastukset ovat tärkeä osa lapsen, nuoren ja aikuisen elämää ja monet kiinnittyvät uuteen kotimaahan helpommin tuttujen tai uusien harrastuksien kautta. Niiden parissa myös kielitaito kehittyy ja saadaan uusia ystäviä, kertoo koulutuspalvelujen palvelupäällikkö, kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksesta vastaava Maria Pikkarainen.

Eri maista tulleet lapset ja nuoret ovat päässeet osaksi merkityksellistä yhteisöllistä toimintaa muun muassa teatterin kautta.

– Vuosien työkokemuksen myötä olemme järjestäneet Joensuun kouluissa teatteritoimintaa teatteriyhdistys RanKidsin ja koulujen yhteistyönä. Siellä lapset ovat oppineet kieltä ja saaneet uusia ystäviä, lisää Pikkarainen.

– Maanantain tapahtumaan olemme halunneet kerätä paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia maahanmuuttajaperheiden tietoon. Uudet ukrainalaisperheet ovat kyselleet meiltä paljon harrastusten jatkamisesta Joensuussa ja tämän pohjalta laajensimme Perhekouluun suunniteltua tapahtumaa, jatkaa valmistavan opetuksen opettaja ja koordinoiva opettaja Päivi Pesonen.

Tapahtumassa esitellään useita kymmeniä erilaisia harrastuslajeja, etsitään perheille tarvittaessa muidenkin harrastusten yhteystahoja sekä kysellään tutustumistoiveita eri harrastuksiin. Kesällä lapsille, nuorille ja perheille järjestetään lajitutustumista osana Joensuun kaupungin koulutuspalvelujen kesätoimintaa.

Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Teatteriyhdistys RanKids, Pyhäselän urheilijat/yleisurheilu, Hurmoksen lentopallo Mawashi, karate, Dream-tanssikoulu ja monia muita toimijoita. Lisäksi esitellään musiikin ja taiteen harrastusmahdollisuuksia ja koulutuspalvelujen kattavaa kesätoimintaa. Tulkkausta on venäjäksi, ukrainaksi, englanniksi, arabiaksi, puolaksi, italiaksi, somaliksi, kurdiksi, kiinaksi ja turkiksi.