Sisältöjulkaisija

angle-left Hammaslahden uuden alakoulun arkkitehtisuunnitelmia esitellään asukkaille

Hammaslahden uuden alakoulun arkkitehtisuunnitelmia esitellään asukkaille

Hammaslahden uuden koulun suunnitelmat alkavat valmistua. Koulun arkkitehtisuunnitelmia esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa Pyhäselän koulun ruokasalissa 12. huhtikuuta kello 18 alkaen. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

– Olemme suunnitelleet yhteistyössä koulua, joka vastaa koulun ja alueen tarpeisiin pitkälle tulevaisuuteen. Suunnittelijoiden käytössä on ollut kaikki materiaali, jonka keräsimme viime keväänä kyselyissä ja työpajoissa uuden koulun tulevilta käyttäjiltä. Nyt pääsemme kaikki näkemään, mitkä ideoiduista ehdotuksista on mahdollista toteuttaa, iloitsee rehtori Aatu Mustonen.

Kyselyissä ja työpajoissa uuden koulun tilojen toivottiin olevan helposti muunneltavia, jolloin ne palvelevat mahdollisimman montaa toimijaa niin päiväaikaan kuin iltaisin. Lisäksi toivottiin, että koulun pihan liikuntavälineisiin ja koulun alueen liikenneturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Hammaslahteen rakennetaan yksisarjainen alakoulu. Lisäksi koulun tiloihin tulevat nuorisotila, Pyhäselän kirjasto ja kaupungin palvelupiste. Koulutyö uudessa koulurakennuksessa voidaan aloittaa elokuussa 2025.

Koulun arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Arkkitehdit OK. Koulun suunnitteluun ja työpajojen materiaaleihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa joensuu.fi/hammaslahden-uusi-koulu. Verkkosivulla on myös linkki esittelytilaisuuteen etänä osallistuville.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.