Sisältöjulkaisija

angle-left Gävlenlinnan päiväkoti karanteeniin – myös urheilutalolla korona-altistumisia

Gävlenlinnan päiväkoti karanteeniin – myös urheilutalolla korona-altistumisia

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote tiedotti tänään 19.11. laajan koronavirustartuntojen ryppään paljastumisesta. Joensuussa on havaittu laajempi koronavirustartuntojen ryväs, jossa tartunnat liittyvät muun muassa korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunteihin sekä Gävlenlinnan päiväkotiin.

Joensuun kaupungin Gävlenlinnan päiväkodissa ajalla 16.–17. marraskuuta ollut henkilökunta ja lapset asetetaan tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia.

– Olemme tiedottaneet kaikkia henkilökunnan jäseniä ja huoltajia tapauksesta. Kaikkia asianomaisia on lähestytty tässä tapauksessa Siun soten ohjeen mukaan sähköpostilla. Karanteeni kestää 10 vuorokautta. Mahdollisista jatko-ohjeista ja päiväkotiin palaamisesta tiedotetaan myöhemmin, joten kannattaa seurata sähköisiä tiedotteita, toteaa Joensuun kaupungin palvelujohtaja Juhani Junnilainen.

Siun soten tiedotteen mukaan Joensuun urheilutalolla Sykettä liikunnan järjestämillä ryhmäliikuntatunneilla on voinut tapahtua koronavirusaltistumisia 16. marraskuuta. Kyseessä ovat olleet maanantain 16. marraskuuta pidetyt jooga- ja kuntonyrkkeilytunnit.

– Kyseessä on urheilutalon tatameilla 1 ja 2 pidetyt suljetut ryhmäliikuntatunnit, joten pyydämme kyseisenä ajankohtana kyseisissä tiloissa liikkuneita tarkkailemaan vointiaan. Muuten olemme tehostaneet tilojen siivousta ja lisänneet hygienia- ja turvallisuusopasteita. Pyydämme kaikkia liikuntatilojen käyttäjiä huomioimaan voimassa olevat hygienia- ja turvallisuusohjeet, jotta välttyisimme koronan leviämiseltä, toteaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Tarkemmat Siun soten julkaisemat tiedot altistumispaikoista on osoitteessa www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.

Kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Myös Koronavilkku-sovellus kannattaa ladata puhelimeen. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.