Sisältöjulkaisija

angle-left Eskarit viettävät festareita Urheilutalolla

Eskarit viettävät festareita Urheilutalolla

Joensuun kaikki esikoululaiset on kutsuttu yhteisille Eskarifestareille Urheilutalolle. Festivaaleille odotetaan saapuvan 700 eskaria päiväkodeista ja kouluista. Kutsu on lähetetty kaikille eskariryhmille, myös yksityisiin päiväkoteihin.

Eskarifestarit koostuvat neljästä erillisestä tapahtumasta, joissa jokaisessa on tarjolla konsertti, työpajoja sekä eskaritanssi. Festarit toteutuu torstaina 9. toukokuuta ja perjantaina 10. toukokuuta. Konserttiosuudesta vastaa lastenmusiikin huippusuosittu ja mainetta kerännyt yhtye Orffit. Eskareille Orffit esiintyy Hymykuoppaisella tiellä -ohjelmakokonaisuudella.

Orkesterin esittelysivuilla ohjelmistoa kuvataan näin:
”Orffien ohjelma perustuu yhtyeen omiin lauluihin, jotka edustavat teksteiltään ja soitannoltaan kotimaisen lastenmusiikin moderneinta hiukkaskiihdyttämöä. Konsertissa kuunnellaan, pohditaan ja lauletaan yhdessä. Voimaannutaan ja pyritään lisäämään meidän ryhmän, koulun ja koko kylän yhteyttä.”

Eskarifestareilla on otettu huomioon myös liikkumisen ilo ja osallistuminen. Tiina Hiekkalalta on tilattu koreografia eskareiden omaan tanssiin. Tanssipyrähdys on helppo ja iloinen, liikkeet opitaan festarilla ja kaikki eskarit voivat osallistua tanssiin.

Festari päättyy työpajoihin. Kaisa Mari Laasonen ja Signe Skov Pedersenin sirkusteemainen, osallistava esitys on vauhdikas ja se sisältää jongleerausta, pariakrobatiaa, pieniä taikatemppuja, mimiikkaa ja klovneriaa. Toisessa työpajassa Improryhmä Rajatapauksen näyttelijät ohjaavat lapsia yhteisöllisen teoksen valmistamisessa. Kaikki eskarit pääsevät osallistumaan molempiin työpajoihin.

Eskarifestareille kulttuuripalvelut haluaa lisätä panostusta varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatukseen.

– Eskarifestarit on mainio keino tavoittaa koko ikäryhmä. Aiemmin taidekasvattajavierailuja ja työpajoja on pystytty tarjoamaan vain osalle päiväkodeista. Eskarifestareista pyritään saamaan vuosittain jatkuva perinne, säännöllinen osa Kulttuurin puroa, varhaiskasvatuksen omaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa, kertoo kulttuurijohtaja Sari Kaasinen.

Eskarifestarit järjestää Joensuun kaupungin hyvinvoinnin toimiala. Festareiden järjestelyissä tehdään laajaa yhteistyötä ja mukana on varhaiskasvatuksen ja opetuksen lisäksi liikuntapalvelut. Vastuullisena järjestäjänä on kulttuuripalvelut.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.