Sisältöjulkaisija

angle-left Enon nuorisotila avaa ovensa uusissa tiloissa kirjastolla 4. syyskuuta

Enon nuorisotila avaa ovensa uusissa tiloissa kirjastolla 4. syyskuuta

Enon uusi nuorisotila avaa ovensa perjantaina 4. päivä syyskuuta. Enon nuorisotoiminta siirtyy samalla saman katon alle kirjaston kanssa. Nuorisotilan avajaisia vietetään 4.9. kello 17.

– Kirjastot ja nuorisotilat eivät perusajatukseltaan poikkea toisistaan. Molempien tehtävänä on tukea kuntalaisten vapaa-aikaa mielekkään tekemisen mahdollistajina. Kirjaston ja nuorisotyön yhteistyötä on tehty aiemmin muun muassa Reijolassa ja Uimaharjussa, joissa kokemukset ovat olleet rohkaisevia, toteaa erityisnuorisotyön koordinaattori JP Mattila.

Enon perinteikäs ”Klubi” tuli tiensä päähän viime kevään aikana. Uusia, moneen käyttötarkoitukseen sopivia kokoontumistiloja tutkailtiin eri näkökulmilta ja päätös nuorisotilan siirtämiseksi Enon kirjastoon oli luonnollinen ratkaisu. Lukusalia on ehostettu rakentamalla sinne pieni keittiö sekä sisustamalla sitä nuokkarin tapaan.

Tilan sisustuksessa näkyvät nuorten ideat ja ajatukset

Enon nuorisotyö sai myös uuden työntekijän kesäkuussa, kun Jenny Kolehmainen aloitti nuoriso-ohjaajana. Hän on päässyt mukaan tilan suunnitteluun lähes sen alkumetreiltä lähtien yhdessä alueen nuorten kanssa.

– Tila on kompakti ratkaisu, ja se sopii erinomaisesti kerho- ja pienryhmätoiminnan järjestämiseen. Sieltä löytyy kuitenkin myös biljardi ja pingis, kertoo Kolehmainen.

– Koronakeväästä huolimatta nuoret ovat päässeet ideoimaan ja suunnittelemaan tilan kalustusta ja värimaailmaa. Tilan on tarkoitus kehittyä edelleen ja rakentua yhteistuumin nuorten ja muiden käyttäjien kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi. Tila tarjoaa sijaintinsa ja monipuolisuutensa vuoksi hyvät olosuhteet myös kirjaston järjestämille satutunneille ja kirjavinkkauksille sekä muiden käyttäjien toiminnalle, jatkaa Kolehmainen.

Yhteistyöstä kirjaston kanssa Kolehmaisella ei ole pahaa sanottavaa. Ovet on tarkoitus pitää auki nuorille kumpaankin suuntaan ja idearikkaiden tapaamisten pohjalta voidaan odottaa ihan hullujenkin ideoiden täytäntöönpanoa.