Sisältöjulkaisija

angle-left Dokumenttiteatteriesitys Raja-aitoja tarkastelee jakolinjoja ”meihin ja niihin”

Dokumenttiteatteriesitys Raja-aitoja tarkastelee jakolinjoja ”meihin ja niihin”

Lauantaina 11. syyskuuta on tarjolla monikulttuurisen teatteriyhdistys RanKidsin ja Joensuun kaupungin koulutuspalveluiden toteuttama dokumenttiteatteriesitys Raja-aitoja.

Siinä tarkastellaan erilaisten konkreettisen ja abstraktien muurien vaikutuksia ympäröiviin yhteisöihin ja siellä oleviin yksilöihin. Esityksessä on videodokumentteja, musiikkia, tanssia, näyteltyjä kohtauksia ja puheenvuoroja.

– Ääripäiden tyypit kohtaavat näyttämöllä ja elämässä. Joskus yksittäinen sana tai ele näiden erilaisten persoonien välillä luo muurin, jota on vaikea purkaa. Tässä esityksessä katsojalle ei tarjota selviä ratkaisuja, vaan tarkoituksena on herättää tarkastelemaan historian ja nykypäivän erottelun tasoja, taustoittaa kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen koordinaattori Maria Pikkarainen.

Raja-aitoja esitetään Nepenmäen koululla (Kärpänkatu 7) lauantaina 11. syyskuuta kello 17. Esitys sopii aikuisille ja nuorille, sitä ei kuitenkaan suositella alle 12-vuotiaille. Esitys on suomeksi, ja siinä kuullaan mausteena englantia, italiaa, venäjää ja arabiaa. Liput 10/7 euroa.

RanKids ry on monikulttuurinen teatteriyhdistys, joka on toiminut Joensuussa vuodesta 2000 alkaen. Tavoitteena on vahvistaa draaman ja teatterin osaamista sekä yhteisöllisyyttä kulttuurisesti moninaisissa ryhmissä. Alun perin RanKids perustettiin, jotta vasta maahan muuttaneet lapset pääsisivät osaksi koulun toimintaa ja ystävystyisivät toisiin lapsiin. Lisätietoja on osoitteessa www.rankids.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.