Sisältöjulkaisija

angle-left Asukasosallisuuden avustukset haettavissa maaliskuussa

Asukasosallisuuden avustukset haettavissa maaliskuussa

Joensuu jakaa 169 000 euroa järjestöavustuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen. Asukasosallisuuden avustuksia voivat hakea kaikki yhdistykset, jotka järjestävät toimintaa, joka saa asukkaat osallistumaan ja kiinnostumaan asuinympäristöstään, naapureistaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Avustettavan yhdistyksen toimialalla ei ole väliä, vaan avustusta myönnetään toiminnan perusteella.

Asukasosallisuuden avustuskokonaisuus koostuu kahdesta avustuksesta. Yleisavustusta asukasosallisuuden edistämiseen myönnetään toimintasuunnitelman perusteella yhdistyksen koko vuoden toimintaan. Pienavustuksella voidaan tukea uudenlaista asukasosallisuutta edistävää toimintaa tai kertaluonteisia kokeiluja Enon, Pyhäselän, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran pitäjien alueilla.

Asukasosallisuuden avustuksia on aikaisempina vuosina käytetty esimerkiksi erilaisten kerhojen, kohtaamisten ja tapahtumien järjestämiseen, sekä asukastilojen ylläpitokuluihin. Hakijoina on tyypillisesti ollut paljon esimerkiksi asukas- ja eläkeläisyhdistyksiä.

– Kysyimme marraskuussa yhdistyksiltä palautetta avustushausta ja lähes 80 prosenttia yhdistyksistä toivoi avustushaun aikaistamista. Pohdinnan jälkeen päädyimme siihen, että tänä vuonna avustushaku on totuttuun tapaan maaliskuussa ja vuonna 2025 aikaistamme hakua tammikuulle. Tällä järjestelyllä haluamme varmistaa sen, että järjestöille jää aikaa reagoida aikaistuvaan hakuun eikä kukaan tiedonkulun vuoksi tipahda haun ulkopuolelle, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Asukasosallisuuden avustusten hakuaika on 1.–31.3.2024 ja avustuksia haetaan sähköisellä lomakkeella.

Lisätiedot, hakuohjeet ja linkki hakulomakkeelle löytyvät osoitteesta joensuu.fi/asukasosallisuuden-avustukset

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.