Sisältöjulkaisija

angle-left Äänestä Joensuu Vuoden talvikaupungiksi ja tule Puoli seitsemän -livelähetykseen

Äänestä Joensuu Vuoden talvikaupungiksi ja tule Puoli seitsemän -livelähetykseen

Laulurinteellä käynnissä oleva Laulurinteen Lumipuisto -tapahtuma ilahduttaa kaupunkilaisia ja talvilomalaisia kolmen viikon ajan. Yksi Lumipuiston tavoitteista on tehdä Joensuuta tunnetuksi talvimatkailukohteena ympäri Suomen.

Kaupungin potentiaali talvikohteena on saanut tunnustusta myös Ylen Puoli seitsemän -ohjelman järjestämässä Vuoden talvikaupunki 2023 -kilpailussa, jossa Joensuu on finaalikolmikossa. Voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksellä, jonka tulos selviää keskiviikkona 1. maaliskuuta, jolloin Puoli seitsemän -ohjelma tulee tekemään suoraa lähetystä Laulurinteen Lumipuistoon.

Joensuuta voi äänestää voittajaksi Ylen verkkosivuilla

 – Tapahtumakävijät ovat olleet innoissaan finaalipaikasta, ja monen mielestä Joensuulla on hyvät mahdollisuudet kilpailun voittoon. Äänestysohjeet löytyvät myös tapahtuma-alueen opasteista, joten oman äänen antaminen onnistuu helposti talvisen ulkoilun lomassa, kannustaa projektipäällikkö Mari Karjalainen Joensuun kaupungilta.

Tule kannustamaan suoraan lähetykseen

Vuoden Talvikaupunki 2023 -kilpailun lopputulosta pääsee jännittämään Laulurinteen Lumipuiston torialueella keskiviikkona 1. maaliskuuta. Puoli seitsemän -ohjelman suora lähetys alkaa klo 18.30 ja kestää puoli tuntia.

– Kutsumme kaupungin puolesta kaikki talven ystävät kannustamaan ja jännittämään äänestystuloksen julkistamista. Kotadisco ja Ikiruuhen kansanmusiikkiesitys pitävät tunnelmaa yllä. Äänestys päättyy suoran lähetyksen aikana klo 18.48, joten kisastudion huumassakin ehtii vielä äänestää, Karjalainen muistuttaa.

Lumipuisto nostaa lumista Joensuuta esiin matkailijoille

Laulurinteen Lumipuisto on löytänyt yleisönsä ensimmäisen viikon kylmästä kelistä huolimatta. Kolmiviikkoinen ulkoilutapahtuma keräsi ensimmäisen viikon aikana kävijöitä ennakko-odotusten mukaisesti. Viikonloppuna moni saapui Laulurinteelle jäätä pitkin kävellen tai hiihtäen nauttimaan tapahtuman tunnelmasta ja ruokapalveluista.

– Pakkaskelit eivät säikäyttäneet hiihdosta, mäenlaskusta ja valaistuksen luomasta tunnelmasta nauttivia ulkoilijoita. Tapahtuma toimii 4. maaliskuuta alkaen myös latukahviona, johon voi pysähtyä makuelämysten äärelle kahvittelemaan kaikessa rauhassa, Karjalainen kertoo.

Laulurinteen Lumipuisto on jatkumoa kaksi kertaa järjestetylle Valo liikuttaa -tapahtumalle. Tänä vuonna tapahtuma on suurempi ja sitä on markkinoitu laajalti myös Joensuun ja Pohjois-Karjalan ulkopuolella.

– Lumipuistossa on liikkunut erityisesti paikallisia lapsiperheitä sekä muualta Suomesta saapuneita hiihtolomalaisia. Vaihto-opiskelijat ja muut kansainväliset vieraat ovat myös löytäneet ilahduttavasti talvisen tekemisen äärelle, Karjalainen toteaa.

Laulurinteen Lumipuiston toteuttaa Joensuun kaupungin hallinnoima Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hanke, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Tutustu Lumipuistoon ja sen ohjelmaan: www.visitjoensuu.fi/lumipuisto.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.