"Liikuntapaikkoja kaupunki pullollaan :)"

pyöräilijä

Joensuu - pyöräilykaupunki

Joensuu on kävelyn ja pyöräilyn edistämisen kaupunki. Joensuusta löytyy kattava kevyen liikenteen verkosto arki- ja maantiepyöräilijöille sekä useita hienoja maastopyöräilyreittejä.

Ajantasaisen kuvan arki- ja maantiepyöräilyn mahdollistavista pyöräteistä saa parhaiten Joensuun kaupungin karttapalvelusta. Klikkaa itsesi karttapalveluun ja valitse vasemmalla olevista "karttatasoista" kohta "pyöräilykartta".

Isommassa kuvassa kaupungin pyörätietarjontaa voi tarkastella esim. Pyöräillen Suomessa -sivustolta.

Maastopyöräilijöille hyviä reittivaihtoehtoja tarjoavat mm. Lykynlammen ja Pärnävaaran maastot sekä monet kaupungin latupohjista. Lajin harrastajien kannattaa tutustua myös paikallisen pyöräilyseuran aktiivien esittelemiin reitteihin (ks. Joensuun Pyöräilijät/pyöräilyreittejä)!

Joensuussa pyritään myös aktiivisesti kehittämään pyöräilijöiden olosuhteita;  kaupunkimme on osa Pyöräilykuntien verkostoa ja kevyenliikenteen olosuhteiden parantaminen huomioidaan kiinteästi osana kaavoitustyötä.

Päivitetty 26.07.2016

Pyöräilyreittikartat

Joensuun kaupungin alueelta on valmistunut heinäkuussa 2016 neljä pyöräilyreittikarttaa. Kaikki reitit sopivat kuntopyöräilyyn eivätkä edellytä maastopyörää. Matkat vaihtelevat Pielisjoen kierroksen 8 kilometristä Kuurnankierroksen 45 kilometriin.

Pielisjoen kierros

Noljakan kierros

Jaamankierros

Kuurnankierros