"pyörällä pääsee"

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuuden visiona on, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Inhimillinen virhe ei saa johtaa vakaviin seurauksiin. Liikenneturvallisuuden edistäminen onkin yksi keskeisistä liikennesuunnittelun tavoitteista. Tältä sivustolta löydät yleistä tietoa liikenneturvallisuudesta ja liikenneturvallisuustilanteesta sekä voit tutustua Joensuun kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmaan ja niihin tärkeimpiin keinoihin, joilla turvallisuutta pyritään edistämään.

Liikenneturvallisuustyössä kaikkien liikenteen osapuolten yhteistyö on keskeistä

 

Liikennesuunnittelu on pitkäjänteistä liikenneverkon ja liikenneolosuhteiden kehittämistyötä, se on myös osa maankäytön suunnittelua. Suuremmat, koko liikenneverkkoa kattavat muutokset vaativat jopa sukupolvien ylittävää aikajännettä. Siksi liikenneturvallisuustyössä tavoitellaan myös turvallisuushakuista, olosuhteet huomioon ottavaa asennetta.

Liikenneturvallisuustyön tavoitteita ovat muun muassa:

  • olosuhteiden ja liikenteessä liikkujien puutteiden tiedostaminen
  • puutteiden huomioon ottaminen liikennesuunnittelussa
  • turvallisten käytösmallien ja liikennesääntöjen noudattaminen päivittäisessä liikkumisessa.

Liikenneturvallisuus onkin tietynlaista yhteispeliä, jossa myös kaikkien tienkäyttäjien henkilökohtainen vastuunkanto on turvallisuuden tärkeänä osatekijänä.

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija avustaa kuntien sisäisen ja ulkoisen yhteistyön kehittämisessä. Toimijan sivuilta löytyy muun muassa kuntakohtaista liikenneturvallisuustietoa. Joensuun alueen maanteiden ja katujen uusimmat viiden vuoden onnettomuuskartat löytyvät tämän sivun alaosasta. Ajankohtaista tietoa poliisin rekisteröimistä liikenneonnettomuuksista on nähtävissä liikennesuunnittelun yhteistyökumppanimme karttapalvelussa. Liikenneturvallisuussuunnitelman sivuille pääset vasemman reunan valikosta.

Päivitetty 10.11.2016

Liikenneonnettomuuskartat 2011-2015

Liikenneonnettomuuskartat 2010-2014