Sisältöjulkaisija

angle-left Nuori Kulttuuri On Air avaa näyteikkunan nuorten taideharrastuksiin toukokuussa

Nuori Kulttuuri On Air avaa näyteikkunan nuorten taideharrastuksiin toukokuussa

Nuori Kulttuuri On Air on valtakunnallinen, ensi toukokuussa Joensuussa järjestettävä nuorten taidefestivaali, joka tuo yhteen nuoria taideharrastajia eri puolilta Suomea. Tapahtuman ominaispiirre on se, että se järjestetään kuudella eri paikkakunnalla yhtä aikaa lauantaina 11.5.2024 ja mukana ovat Inari, Rovaniemi, Pori, Tampere, Joensuu sekä koko pääkaupunkiseutu ja Äänekoski.

Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumat levittäytyvät ympäri Suomea. Ne valtaavat kuusi eri kaupunkia samana päivänä. Jokaisessa kaupungissa on oma tapahtumapaikkansa, kuten muun muassa Rovaniemen Monitoritalo Monde, Porin Promenadisali, Tampereen Monitoimitalo 13, Joensuun Sirkkalan liikkumiskeskus ja Helsingin Tiivistämö. Nämä paikat tarjoavat monipuolisen kattauksen nuorten teoksia taiteen eri osa-alueilta.

Tapahtumakaupungit kokoaa yhteen Äänekoskelta lauantai-iltana lähetettävä Nuori Kulttuuri LIVE-lähetys. Live-lähetys kulkee paikkakunnalta toiselle
ja tuo esiin päivän tunnelmia sekä nuorten esityksiä. LIVE:ssä myös palkitaan ansioituneita tekijöitä kulttuurisen nuorisotyön saralla. Kaikkien kaupunkien tapahtumat ovat avoimia ja pääsymaksuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki voivat osallistua ja nauttia festivaalin tarjoamasta monitaiteellisesta ohjelmasta ilman rahallista kynnystä.

- Nuori Kulttuuri pyrkii aktiivisesti kehittämään kulttuurisen nuorisotyön kentälle uudenlaisia tulevaisuuteen suuntaavia toimintamalleja. Joukkoistettu tapahtumatuotanto on tästä yksi konkreettinen esimerkki. Eri puolille Suomea ja myös verkkoon sijoittuva tapahtumakokonaisuus tarjoaa yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden osallistua Nuori Kulttuuri -toimintaan, kertoo Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen.

- On hienoa, että pääsemme toteuttamaan nuorille tämän tapahtuman juuri avatussa liikkumiskeskuksessa, joka on täynnä mahdollisuuksia. Sekä nuoret että nuorten harrastusmahdollisuuksia järjestävät tahot ovat lähteneen innolla mukaan suunnittelemaan tapahtuman sisältöjä. Tapahtuman ohjelma sekä illan kruunaava esiintyjä tullaan julkistamaan tapahtuman lähestyessä, intoilee yhteisöohjaaja Riitta Kalajainen.

Nuori Kulttuuri On Air -nuorten taidefestivaali lauantaina 11.5.2024 Sirkkalan liikkumiskeskuksella.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.