Sisältöjulkaisija

angle-left Työllisyyspalvelut avasi uuden kierrätyskeskus Kiertämön Salpakadulle

Työllisyyspalvelut avasi uuden kierrätyskeskus Kiertämön Salpakadulle

Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Taitamon alaisuudessa on aloittanut toimintansa uusi kierrätyskeskus Kiertämö. Keskuksessa on vastaanotettu tavaraa elokuun alusta saakka ja nyt ovet avautuvat myös asiakkaille.

Salpakadulla, kaupungin varikon entisissä tiloissa toimivan kierrätyskeskuksen tavoitteena on mahdollistaa työttömien työnhakijoiden valmennus kohti työelämää ja samalla tukea kiertotaloutta.

– Meillä valmentautuvat joensuulaiset työnhakijat ovat mukana Kiertämön monipuolisissa työtehtävissä aina asiakaspalvelusta tavaroiden kunnostustehtäviin. Toimintamme edesauttaa työllisyyden eteen tehtävän työn lisäksi myös Joensuun kaupungin asettamiin ilmastotavoitteisiin pääsemistä. Kiertämön kautta saadut tulot ohjataan suoraan Taitamon valmennustoiminnan kehittämiseen ja joensuulaisten työllistämiseen, kierrätyskeskusvastaava Ismo Lamberg kertoo.

Tavaraa voi lahjoittaa kuka tahansa

Kierrätyskeskukseen voi lahjoittaa tavaraa kuka tahansa. Sinne voi tuoda esimerkiksi ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia kodintavaroita, keittiövälineitä, polkupyöriä, huonekaluja ja rakennustarvikkeita.

SER-tuotteista otetaan vastaan valaisimia ja pienelektroniikkaa, mutta isot kodinkoneet, kuten stereosarjat ja televisiot, on rajattu pois. Likaisia ja rikkinäisiä tavaroita sekä vaatteita ja kenkiä ei oteta vastaan ollenkaan.

– Tarkempi tieto siitä, mitä Kiertämöön voi toimittaa, kannattaa tarkistaa Taitamon nettisivuilta etukäteen, vinkkaa Lamberg.

Kiertämö on avoinna maanantaista torstaihin kello 10–18 sekä perjantaisin kello 8–16. Tavaraa voi toimittaa maanantaista perjantaihin kello 10–16.

Kiertämön väki tarjoaa myös tavaroiden noutopalvelun maksutta 15 km:n säteellä Salpakadusta. Alun perin hakupalvelu oli tarjolla vain elokuun, mutta sitä on päätetty jatkaa toistaiseksi.

Jatkossa Taitamo koordinoi myös Joensuun Seudun Nuorisoasuntoyhdistys ry:n (Josna) aiemmin ylläpitämää Soma-kotitoimintaa, jolla kerätään lahjoitustavaraa jaettavaksi edelleen sitä tarvitseville. Myöhemmin syksyllä Kiertämön yhteyteen avautuu niin ikään Taitamon valmennusympäristönä toimiva kahvila- ja lounaspaikka Lounastamo.

Kiertämö on osoitteessa Salpakatu 1. Lisätietoja saa osoitteista www.joensuu.fi/taitamo sekä kiertamo@joensuu.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.