Sisältöjulkaisija

angle-left Sähköavusteisia kuormapyöriä lainattavissa kirjastolta

Sähköavusteisia kuormapyöriä lainattavissa kirjastolta

Vaara-kirjastoista on 20. toukokuuta lähtien lainattavissa kolme sähköavusteista kuormapyörää.

Pyöristä kaksi on lasten ja tavaroiden kuljetukseen soveltuvia laatikkopyöriä ja yksi enintään kahden henkilön kyyditsemiseen tarkoitettu riksapyörä.

Pyörien laina-aika on viikko ja niitä lainataan vain täysi-ikäisille asiakkaille. Tällä hetkellä pyörät ovat lainattavissa Joensuun pääkirjastolta.

Kuormapyörät ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan ketteränä ja ympäristöystävällisenä kuljetusvälineenä. Lainaamon tarkoitus on tarjota kaikille mahdollisuus kuormapyörien kokeiluun. Pyörät hankittiin Joensuun kaupungin Ilmastokorttelit-hankkeessa.

Huomasimme hankkeen aikana tehdyissä kokeiluissa, että kuormapyörät ovat käteviä esimerkiksi lasten kuljettamiseen ja kauppakassina. Riksapyörän hankinnalla taas haluamme tarjota mahdollisuuden lähteä pyöräretkelle vaikkapa isovanhempien kanssa. Sähköavusteisen kuormapyörän käytöllä on helppoa korvata myös autolla tehtyjä matkoja, kertoo Ilmastokortteleiden hankekoordinaattori Saara Ihanamäki.

Pyörien käytössä on huomioitava kunkin pyörän painorajoitukset. Lainaaja on käytön aikana vastuussa matkustajien turvallisuudesta sekä pyörälle tai sen varusteille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Vahinkoja varten lainaajan kannattaa tarkistaa, kattaako oma kotivakuutus myös lainattavat tavarat.

Pyörien pääasiallinen lainauspiste on Joensuun pääkirjastolla osoitteessa Koskikatu 25. Pääkirjaston kesän remontin ajaksi pyörät on kuitenkin tarkoitus siirtää Joensuun muihin kirjastoihin.

Kuormapyörien siirtyminen kirjastolle on todella hieno lisä palveluihimme, ja ne ovat herättäneet lyhyessä ajassa paljon kiinnostusta myös asiakkaissamme. Innostuneena odotammekin näkevämme pyörät Joensuun katukuvassa, kertoo palvelupäällikkö Riitta Kangas Joensuun pääkirjastolta.

Lainaamon pyöriin ja lainaamisen käytäntöihin voi tutustua Vaara-kirjastojen nettisivuilla osoitteessa https://vaara.finna.fi/.

Joensuun ilmastotyöstä ja Ilmastokorttelit-hankkeesta voi lukea lisää osoitteessa www.climatejoensuu.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.