Sisältöjulkaisija

angle-left Reijolan Hernesuon lähiliikunta-alueet ja matonpesupaikka

Reijolan Hernesuon lähiliikunta-alueet ja matonpesupaikka

Suunnitteluvaihe
Nähtävillä
Nähtävilläolo päättynyt
Suunnitelma valmis

Reijolan Hernesuon lähiliikunta-alueita parannetaan. Suunnitelmaan sisältyy luonnokset valaistusta ulkoilureitistä, ulkokuntoilupaikasta ja matonpesupaikasta pysäköintialueineen.

Suunnittelun aikana Reijolassa pidettiin asukastilaisuus, jossa käytiin läpi suunnitelmien luonnoksia ja pyydettiin asukkailta toiveita ja mielipiteitä. Mielipiteitä sai jättää myös verkkokyselyn kautta. Toiveissa oli useampi maininta latuyhteydestä, ulkokuntoilupaikasta ja alueen nykyisen polkuverkoston säilymisestä.

Ulkoilureitti on noin 2,3 kilometrin mittainen valaistu ulkoilureitti, johon voidaan tehdä talvisin latu. Reitin rakentamiseen käytetään katutyömailta tulevia puhtaita ylijäämämaita. Reitin varren ojiin asennetaan rumpuputket. Reittiä on linjattu osin lähelle Louhelantietä muun muassa alueen osittaisen märkyyden ja nykyisen metsäisen alueen säilymisen takia.

Ulkokuntoilupaikka on tarkoitettu yli 140 cm pituisille nuorille ja aikuisille kuntoilijoille. Välineet täyttävät ulkokuntoiluvälineille asetetut standardit. Välinevalikoima on valittu mahdollisimman monipuolista treeniä tukevaksi.

Matonpesupaikka on viemäröity maapesupaikka, jossa pesuvesi tulee kaupungin vesijohtoverkosta. Paikan varustukseen kuuluu matonpesualtaat, mattomankeli ja kuivatustanko.

Nykyisen koirapuiston, uuden ulkokuntoilu- ja matonpesupaikan yhteydessä on pyöräteline ja pysäköintialue. Pysäköintialueen mitoitus on 8 autopaikkaa + 1 liikuntaesteisen autopaikka.

Suunnitelmat ovat nähtävillä 2.–16.3.2023 ja niihin voi jättää muistutuksen 16.3.2023 mennessä sähköpostilla kirjaamo@joensuu.fi tai postitse: Kaupunkirakennepalvelut, Muuntamontie 5, 80100 Joensuu.

Yhteystiedot

puistosuunnittelija paula.lamminsalo@joensuu.fi   050 913 1664

Sivu arviointi ja palaute