Sisältöjulkaisija

angle-left Pyöräliiton VeloFinland-seminaari Joensuuhun 2023

Pyöräliiton VeloFinland-seminaari Joensuuhun 2023

Pyöräliitto ry on valinnut vuoden 2023 VeloFinland-seminaarin pitopaikaksi Joensuun. Yhdeksättä kertaa järjestettävä VeloFinland kokoaa Pohjois-Karjalaan 22.–23. syyskuuta 2023 noin 200 pyöräliikenteen, yhdyskuntasuunnittelun ja pyörämatkailun ammattilaista ja aktiivia Suomesta ja Euroopasta.

Tapahtuman pitopaikka valitaan kilpailutuksen perusteella, jossa seminaaritilojen ja muiden käytännön järjestelyiden lisäksi vaikuttaa isäntäkaupungin sitoutuminen pyöräliikenteen ja -matkailun edistämiseen.

– Joensuu on erinomainen tapahtumakaupunki ja Sokos Hotel Kimmelin uudistuneet tilat sopivat VeloFinlandin järjestämiseen erittäin hyvin. Mutta ennenkaikkea vakuutuimme Joensuun määrätietoisesta työstä pyöräliikenteen olosuhteiden kehittämisessä. Joensuussa on pyöräilijän näkökulmasta Suomen paras keskusta, jota kannattaa esitellä alalla toimiville, sanoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

– Olemme Joensuussa kehittäneet jo kauan systemaattisesti pyöräilyn olosuhteita niin pyörätieverkoston, pyöräpysäköinnin kuin talvikunnossapidonkin osalta. Tavoitteenamme on olla ydinkaupungissa vartin kaupunki, jossa pyörällä pääsee paikasta toiseen kätevästi ja turvallisesti. Suomen ensimmäinen pyöräkatu ja niin sanotut hollantilaistyyppiset kiertoliittymät aivan ydinkeskustassa ovat osoituksia siitä, että olemme edelläkävijä Suomessa pyöräilyn huomioimisessa, toteaa Joensuun kaupunkiympäristöjohtaja Ari Varonen.

Muista seminaareista VeloFinland erottuu siten, että osallistujat myös pyöräilevät paljon tutustumassa isäntäkaupungin parhaisiin käytäntöihin.

– Joensuussa on Pohjois-Euroopassa eniten pyöräkatuja ja nämä halutaan varmasti itse kokea satulasta käsin. Myös rantoja kiertävät virkistysreitit sekä Liperin ja Kontiolahden kanssa yhdessä tehty laaja maastopyöräilyreitistö kiinnostavat, Koistinen ennakoi.

Joensuussa tapahtuman järjestäjiä kiinnostaa myös korkeakouluyhteistyö.

– Voisiko vaikkapa yliopiston kasvatustieteilijoiden kanssa toteuttaa pyöräilykasvatukseen liittyvää ohjelmaa tai ammattikorkeakoulun matkailualan opiskelijoita hyödyntää pyörämatkailun vahvistamisessa, Koistinen visio tulevan vuoden sisältöjä.

– Upeaa saada VeloFinland Joensuuhun. Meitä kiinnostaa kehittää kaupunkia myös pyörämatkailun näkökulmasta, ja seminaarista saadaan varmasti uusia ajatuksia. Odotan innolla, että päästään esittelemään Joensuuta fillarin selästä, nauraa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

VeloFinland -tapahtuman verkkosivut: www.velofinland.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.