Sisältöjulkaisija

angle-left Tarjouskilpailu Penttilänrannan arvotontista käynnissä

Tarjouskilpailu Penttilänrannan arvotontista käynnissä

Joensuun kaupunki on käynnistänyt kilpailun Penttilässä sijaitsevan kerrostalotontin luovuttamiseksi. Kilpailun kohteena oleva tontti sijaitsee kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla Pielisjoen rannalla lähellä ydinkeskustaa. Tontin osoite on Penttilänkulma 8.

Tontti rajoittuu rannan puolelta rantaraittiin ja Cederbergin aukioon, joka on suunniteltu rakennettavaksi vuonna 2022. Tontilta on Ylisoutajansiltaa pitkin matkaa keskustaan noin kilometri.

Kilpailu toteutetaan avoimena tarjouskilpailuna, johon voivat osallistua rakennusliikkeet ja rakennuttajat sekä muut tahot, jotka arvioivat pystyvänsä toteuttamaan rakennushankkeen tonttikohtaisen rakentamisvelvoitteen mukaisessa aikataulussa. Tarjouskilpailu päättyy 30.3.2020 klo 15.00.

– Kyseessä on hintakilpailu. Tontti luovutetaan korkeimman hintatarjouksen tehneelle, kun tarjoaja on esittänyt hyväksyttävät suunnitelmat kerrostalotontin rakentamisesta. Lopullisen tontin luovutuksen ehtona on siis myös riittävän laadukas suunnitelma hinnan lisäksi, kertoo kaupungingeodeetti Kalle Sivén.

Tontin pinta-ala on 2500 m2 ja rakennusoikeutta tontilla on 3700 k-m2. Pohjahinta määräytyy rakennusoikeuden arvon 351 euroa / k-m2 mukaan, jolloin alin hyväksyttävä hinta tontille on 1 298 700 €. Tontille voidaan rakentaa 4-, 5- ja 6-kerroksiset kerrostalot, joiden pysäköintitilat ovat pihakannen alla.

Lisäksi Penttilän alueella noudatetaan taiteen prosenttiperiaatetta. Tontin ostajan tulee sitoutua kauppakirjassa tarkemmin määritettävään noin 1 %:n taidehankintaan.

Tutustu tontin tarkempiin tietoihin ja kilpailuohjelmaan: www.joensuu.fi/penttilankulma8.

Penttilän alueeseen ja kilpailun kohteena olevaan kerrostalotonttiin voi tutustua virtuaalisesti 360-palvelun. Palvelussa näkyvät myös tulevina vuosina luovutukseen tulevat tontit. Tutustu tontteihin 360-palvelussa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.