Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Romaniasta Rokokoohon -konsertti

Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Romaniasta Rokokoohon -konsertti

Kasmir Uusitupa ja Tatu Kauppinen kaupunginorkesterin vieraina Carelia-salissa.


Romanialaiset sävelet soivat Joensuussa tulisesti, kun orkesterin eteen astelee kapellimestarina ja viulistina tunnettu Kasmir Uusitupa. Hän liidaa konsertin ensimmäisen puoliskon ja toimii kapellimestarina Mozartin serenadin ja Tsaikovskin Rokokoo-muunnelmien ajan. Uusituvan muusikkotaustaan kuuluu runsas annos kansanmusiikkia, johon hän kasvoi perheensä kanssa musisoidessa. Kokonaisvaltainen lähestymistapa musiikin tekemiseen ja opiskeluun on vakiinnuttanut Uusituvan aseman yhtenä maamme monipuolisimmista uuden sukupolven muusikoista.

Illan solistina kuullaan maailman luokan taituria, kun lavalle astelee säväyttävä, vuoden 2022 Turun sellokilpailun voittaja, sellomestari Tatu Kauppinen. Kauppisen musiikillinen polku on kulkenut Keski-Helsingin musiikkiopiston, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen ja Sibelius-Akatemian solististen opintojen kautta Berliinin filharmonikkojen Karajan-orkesteriakatemiaan, jossa hän aloitti opintonsa helmikuussa 2023. Kauppinen soittaa yksityishenkilön hänelle ystävällisesti lainaamaa Pierre & Hippolyte Silvestre-selloa vuodelta 1838.

Konsertin ensisävelet kuullaan jousiston tulkitsemana Uusituvan liidatessa orkesteria, kun ilmoille pärähtää säveltäjä George Enescun Prelude a l’unisson, jonka jälkeen Kauppisen taituroimana Fiddler soolo teoksesta Impressions d’enfance Op.28. Romanialaisten sävelten lisäksi tutustumme illan aikana myös Unkarilaisen Béla Bartokin Divertimento jousiorkesterille -teokseen.

Konsertti torstaina 20.4. klo 19 Carelia-salissa. Joensuun konservatorion Pikkupreludit Carelian aulassa klo 18.30 alkaen. Liput ennakkoon Carelicumista tai verkosta lippu.fi.
 

Tatu Kauppinen sello kädessään.