Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun ja Helsingin väliset lennot ovat varattavissa

Joensuun ja Helsingin väliset lennot ovat varattavissa

Joensuun ja Helsingin väliset lennot ovat varattavissa Amapola Flyg Ab:n myyntijärjestelmässä. Ensimmäiset lennot ovat toukokuun 10. päivä 2021.

Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkosen mukaan Joensuun lentoliikenteen lähitulevaisuus on nyt ensisijaisesti kiinni lentojen kysynnän riittävyydestä sekä koronakriisin kehityksestä ja sen pysyvistä vaikutuksista ilmailuun ja liikkumiseen.

Lentoaseman kiitotie kunnostetaan tulevana kesänä ja infrastruktuuri mahdollistaa toiminnan vuosikausiksi eteenpäin.

– Tuntuu erittäin hyvältä saada koneet nyt ilmaan vuoden kestäneen kovan työn jälkeen. Se vaihtoehto, että Joensuu tipahtaisi keskellä kriisiä pysyvästi pois lentoliikennekartalta, olisi erittäin suuri vahinko Pohjois-Karjalan tulevaisuuden elinvoiman kannalta, sanoo Laakkonen.

Laakkosen mukaan lentoliikenteen eteen tehtävä työ on kuitenkin vasta alussa. Nyt on saatu ostoliikenneratkaisu kuluvan vuoden loppuun, mutta määrätietoinen työ kaupallisen liikenteen palauttamiseksi on kesken.

– Ellemme onnistu markkinaehtoisen operaattorin löytämisessä, viimeistään elo–syyskuussa on linjattava ostoliikenteen jatkamista koskevat toimenpiteet, rahoitus ja palvelutaso yhteistyössä valtion kanssa seuraaville vuosille. Lentoyhteyksien jatkuvuus on tärkeä osa toimintaympäristön ennustettavuutta erityisesti elinkeinoelämälle ja tutkimuslaitoksille, Laakkonen toteaa.

Lentoyhtiön varausjärjestelmä: https://www.amapola.nu