Sisältöjulkaisija

angle-left I love muovi -toritapahtumaan 17.4. Pikku Kakkosesta tutut Maltti ja Valtti – muovinkeräystä myös maaseutualueilla

Joensuun kaupunki osallistuu valtakunnalliseen I love muovi -kampanjaan, jossa Tampere, Lahti, Vaasa, Oulu ja Joensuu leikkimielisesti kilpailevat pakkausmuovin kierrättämisessä. Se kaupunki voittaa, joka onnistuu keräämään eniten pakkausmuovia omina kampanjapäivinään. Joensuulaisia kannustetaan osallistumaan kampanjaan sankoin joukoin ja tuomaan pakkausmuovia kampanjan keräyspisteisiin.
 

Kiertue jalkautuu Joensuuhun 15.–17.4. Alkuviikosta 15.–16.4. järjestetään pakkausmuovin keräyskiertue Joensuun maaseutualueilla Hammaslahdessa, Kiihtelysvaarassa, Tuupovaarassa, Enossa ja Uimaharjussa. Lisäksi Prisman kierrätyspisteen yhteydessä Voimatiellä on tiistaina 16.4. muovinkeräyspiste, johon tuodut muovit osallistuvat I love muovi -kilpailuun.

Keskiviikkona 17.4. Joensuun I love muovi huipentuu koko perheen toritapahtumaan. Torille voi silloin tuoda pakkausmuovinsa kello 10–18 ja kello 15 alkaen luvassa on monenlaista ohjelmaa. Mukana ovat muun muassa Pikku Kakkosesta tutut lasten suosikkipoliisit Maltti ja Valtti, Joensuun palloiluhuiput Joensuun Maila, Jippo ja Kataja Basket, paikallisia järjestöjä toimintapisteineen, DJ ja paljon muuta. Ilta päätetään Katastrofin aineksia -elokuvaesitykseen torin screeniltä.

Yleisradion Pasilan-toimitus on Kauppatorin tapahtumassa kuvaamassa omaa I love muovi -ohjelmaansa varten, joka nähdään Yle TV1:ssä 4.5.

Maaseutualueiden keräyskiertueen aikataulut 15.–16.4.

Asukkaiden toivotaan tuovan pakkausmuovia keräykseen. Kierrätyksen lisäksi on tarjolla kahvia ja lajitteluopastusta.

maanantai 15.4.
klo 11–13 Hammaslahden tori (Lastaustie 1)
klo 13.30–15.30 Kiihtelysvaaran palvelupisteen piha (Aprakkatie 2)
klo 16.15–18 Tuupovaaran K-Market Tuohitorven piha (Yritystie 1)

tiistai 16.4.
klo 9–11 Enon ekopiste (Niskantie 42)
klo 12–14 Uimaharjun tori (Harjunraitti)

klo 10–18 Prisman keräyspiste (Voimatie 2)

Kauppatorin I love muovi -tapahtuman ohjelma 17.4.

klo 10–18 muovinkeräyspiste torilavan vieressä
klo 15– toiminnallisia pisteitä, muun muassa:

• muovipallon tarkkuusammunta – Jippo
• muovipesäpallon pompottelukisa - Joensuun Maila
• muovikoripallon heitto - Kataja Basket
• muoviaskartelua - Joensuun kaupungin nuorisopalvelut
• Ilmastokorttelit-hankkeen piste

klo 16–18 Ohjelmaa torilavalla
• liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti
• muovijonglööraus Rauli Katajavuori
• Ylen Tommi Manninen haastattelee eri toimijoita
• DJ

klo 18–19.30 Elokuvaesitys Katastrofin aineksia torin screeniltä

I love muovi -tapahtumat löytyvät Joensuun tapahtumakalenterissa https://tapahtumat.joensuu.fi/fi-FI  ja tietoa koko Joensuun kiertueesta osoitteessa www.joensuu.fi/ilovemuovi.

Ratkaisukeskeinen I love muovi -kampanja avaa muovin lajittelun tilannetta Suomessa jalkautuen kaikkiin Ylen kanaviin televisiosta radioon, Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Tarjolla on ajantasaista tutkittua tietoa muovin kierrätyksestä. Osana kampanjaa nähdään draamasarja, viihdyttäviä ja tietoa antavia videoita sekä huipennuksena kampanjan päättävä suora tv-lähetys toukokuussa.

I love muovin kotipesä löytyy osoitteesta yle.fi/ilovemuovi, josta löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki pakkausmuovin lajitteluun. Jokainen suomalainen voi sivustolla kertoa osallistuvansa yhteisiin muovinlajittelutalkoisiin.