Sisältöjulkaisija

angle-left Joen­suun jär­jes­tö­viik­koa vie­te­tään en­sim­mäis­tä ker­taa – ter­ve­tu­loa mu­kaan!

Joensuun järjestöviikko kokoaa yhteen kaupunkilaisia ja järjestötoimijoita 27.10.–3.11. Viikon kuluessa nostetaan esiin Joensuun monipuolista järjestökenttää sekä harrastus- ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia.

Kaupunkilaisille järjestöviikko tarjoaa tilaisuuden tutustua uusiin harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin sekä tietoa Joensuun laajasta järjestökentästä ja vapaaehtoistoiminnasta.

Viikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä on tarkoitus muodostaa jokavuotinen tapahtuma. Järjestöviikon ohjelmaa on suunniteltu yhteistyössä järjestötoimijoiden ja kaupungin eri yksiköiden kanssa.

– Idea järjestöviikkoon syntyi miettiessämme, mitä piristystä voisimme tuoda järjestötoimijoille ja kaupunkilaisille syksyyn, kertoo Joensuun KAKE 2.0 -hankkeen projektipäällikkö Tiia Turunen.

Järjestöviikolla keskitytään myös tiedonjakoon ja ajatustenvaihtoon yhdistystoimijoiden kesken. Arkiaamut aloitetaan virtuaalisilla aamukahveilla, jolloin käsitellään ajankohtaisia aiheita järjestöjen näkökulmasta. Ohjelmasta löytyy myös työpajoja sekä luentoja.

– Avoimet ovet, tutustumiskerrat ja muut tapahtumat ovat oiva keino tuoda esiin, miten hienoja asioita yhdistykset Joensuussa mahdollistavat. Kannustammekin yhdistyksiä lähtemään avoimin mielin järjestöviikolle mukaan, sillä osallistuminen on tehty helpoksi. Näin saamme yhdistystoimintaa joensuulaisille näkyväksi, toivoo Turunen.

Järjestöviikon ohjelmiston ensimmäiset palat on juuri julkaistu. Jatkuvasti täydentyvä ohjelma löytyy nettisivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/jarjestoviikko. Samaan osoitteeseen on koottu myös vinkkejä siitä, kuinka viikon ohjelmaan voi tulla mukaan.

Joensuun järjestöviikon koordinaatiosta vastaa tänä vuonna kaupunkikeskustan kehittämishanke Joensuun KAKE 2.0. Hanketta rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto.

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute