Sisältöjulkaisija

angle-left 2021 käynnistyvät Pikku KAKE -kehittämishankkeet ja tapahtumat

2021 käynnistyvät Pikku KAKE -kehittämishankkeet ja tapahtumat

Joensuun KAKE 2.0 -hanke on myöntänyt alkuvuodesta rahoitusta kolmeen uuteen kehittämishankkeeseen ja kahteen tapahtumaan. Meneillään on myös jo aiemmin rahoituksen saaneita hankkeita sekä tapahtumia, jotka toteutetaan kevään ja syksyn aikana.  

 

Heti tammikuussa pyörähtää käyntiin GikkerLive tapahtumasarja, jossa Joensuun keskustan alueella toteutetaan erilaisia esityksiä tyhjiä liiketiloja esiintymispaikkoina käyttäen. Esityksiä voi seurata paitsi paikan päällä, myös etäyhteyksin kotisohvalta. Tapahtumien toteutuksesta vastaa Gikker. Joensuun Siniristi ry puolestaan järjestää kevään aikana Ilta yhdessä tapahtumasarjan, jonka tavoitteena on tarjota turvallinen, päihteetön ja lämmin kohtaamispaikka, jossa oleskella myös ilta-aikaan. Toimintaa järjestetään kesäkuun puoliväliin asti kerran viikossa, keskiviikkoisin. 

 

Tapahtumien lisäksi käynnistyy kolme uutta KAKE-kehittämishanketta. Joensuun Setlementti ry:n hankkeessa TaloTsempparit tuetaan lähiöiden asukkaiden yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta kouluttamalla Utran, Rantakylän, Marjalan ja Noljakan alueilla vapaaehtoisia TaloTsemppareita, jotka organisoivat, ohjaavat ja tukevat asukkaiden toimintaa valituissa taloyhtiöissä. Joensuun Taiteilijaseura ry:n Reilu Kuvataide hankkeessa tavoitteena on työllistää alueen työttömiä kuvataiteilijoita ja järjestää vuorovaikutusta alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Hankkeessa järjestetään myös erilaisia avoimia työpajoja sekä taidekierroksia.  Joensuun Nuorisoverstas ry:n tavoitteena on kuvataiteen ja ryhmäprosessien, sekä yksilöohjauksen keinoin parantaa nuorten osallisuutta ja työhön sekä koulutukseen osallistumista, kasvattaa nuorten voimavaroja arjessa, sekä luoda iloa ja elämää kaupunkikeskustaan Joensuu Young Art -hankkeessa.  

 

Vuonna 2021 jatkuvat myös jo viime vuoden puolella aloittaneet KAKE-kehittämishankkeet: Pohjois-Karjalan kansanterveys ry:n Puhtia työnhakukuntoon, Sanaratas ry:n kehittämishanke Näkyväksi, Teatteri otsot ry:n Taiteesta työtä ja hyvinvointia,ViaDia Joensuu ry:n kehittämishanke Joen Nyytti, Pohjois-Karjalan Muisti ry:nVoimatarina sekä Sirkus Supiainen ry:n Työttömien teatteri 2.0.Lisäksi Pohjois-Karjalan Martat rytoteuttaa kotivarateemaisen Sähköt poikki ja arki ei suju – Mystery Box –tapahtumasarjan. Keväällä päästään myös tutustumaan kalakulttuuriin koko perheen Kuorekarnevaali-tapahtumassa, jonka toteuttajana on Sanaratas ry.  Liekku ry:n lapsiperheille suunnattu tapahtuma Riekkujaiset siirtyi viime syksyltä tälle vuodelle. 

 

Joensuun KAKE 2.0 –hanketta rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto.  

 

Lisätiedot: 
Tiia Turunen 
Projektipäällikkö 
tiia.m.turunen@joensuu.fi 
050 471 4658 

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute