Opiskele Joensuussa

Opiskele Joensuussa

Opiskele Joensuussa

Valitse vapaus! Joensuu on mahtava opiskelijakaupunki valinnanvapautta kaipaaville. Joensuussa ei ole tarve noudattaa valmiiksi mietittyä muottia, vaan jokaisella on tilaa loistaa omana itsenään. Tämän mahdollistavat laajat opiskeluvaihtoehdot, rento ilmapiiri ja elämisen vapaus. Joensuussa myös urheilu-uran ja opiskelun yhdistäminen on tehty helpoksi. 

Tutustu opiskelijan Joensuuhun

Opiskele Joensuussa, oppilaitokset

Oppilaitokset

Urheiluakatemia

Joensuun Urheiluakatemia on tukiverkosto tavoitteellisesti kilpaurheilevalle nuorelle ja nuorelle aikuiselle, jonka tavoitteena on saavuttaa kansallinen ja kansainvälinen huippu. Yhteistyötä tehdään paikallisten oppilaitosten ja seurojen kanssa. Urheiluakatemian tehtävä on tukea nuoren urheilijan tavoitteellista etenemistä kaksoisuralla. Visiona on olla Suomen paras paikka yhdistää tavoitteellinen urheilu-ura ja työelämään valmentavat opinnot. 

Valmennuslajeja akatemiassa on yhteensä 14 kappaletta, joista neljä kärkilajeja. Akatemiavalmennus toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa. Lajivalmennusta järjestetään tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuisin oppilaitosten lukuvuoden aikana. Lajivalmennuksen lisäksi tarjolla on ominaisuusvalmennusta, joka tukee lajivalmennusta sekä akatemialajeihin kuulumattomien akatemiaurheilijoiden valmentautumista. 

Akatemiaurheilijan ympärille on rakennettu urheilemista tukeva palveluverkosto, joka tukee monipuolisesti urheilijan kehittymistä. Asiantuntijapalveluita on saatavilla niin testaamisen, fysioterapian, ravitsemusvalmennuksen kuin psyykkisen valmennuksen osalta. Pääosa urheiluakatemian toiminnasta tapahtuu Mehtimäen alueella ja myös tukipalvelut löytyvät sieltä. Urheilijan elämää myös tuetaan keskittämällä urheilijoiden asumista Mehtimäen laidalle. Joensuun Urheiluakatemiassa tuetaan siis urheilijan kehitystä monipuolisesti.

Urheilevan opiskelijan arki on sujuvaa, kun oppilaitokset, keskeiset harjoituspaikat sekä urheilijan tukipalvelut löytyvät kaupungin keskustasta. Joensuussa ei tarvitse käyttää aikaa siirtymiseen. Aikaa jää elämälle myös urheilun ulkopuolella.

joensuu.fi/urheiluakatemia

Itä-Suomen yliopisto

 

Itä-Suomen yliopisto (UEF) on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista, josta löydät opetusta yli 100 eri pääaineesta. UEF:in tavoitteena on olla oppimisympäristöjen ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Kampus sijaitsee kätevästi aivan keskustan vieressä.

uef.fi

Karelia-ammattikorkeakoulu

 

Karelia on arvostettu ja kansainvälinen korkeakouluyhteisö, jonka vahvuuksia ovat vahva työelämäyhteistyö ja yhteisöllisyys. Kareliasta löydät 18 ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä viisi ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Vuosittain haussa on noin 30 hakukohdetta. Karelian kaksi kampusta Wärtsilä ja Tikkarinne sijaitsevat keskustan välittömässä läheisyydessä.

karelia.fi

Toiseen asteen oppilaitokset

 

Ammatillinen koulutus on hyvä väylä työelämään. Joensuussa voit opiskella Riverian, Luovin tai Joensuun Konservatorion kautta itsellesi ammatin yli sadasta eri vaihtoehdosta. Liikunta-alan ammatillisesta koulutuksesta meillä puolestaan vastaa Itä-Suomen liikuntaopisto (ISLO).

Yleissivistävää opetusta Joensuussa tarjoavat viisi päivälukiota ja aikuislukio. Yleislinjojen lisäksi voit valita erikoistumislinjan, joita meillä on matemaattis–luonnontieteellisestä linjasta musiikkiin ja ilmaisuun.

riveria.fi luovi.fi Konservatorio islo.fi Joensuun lukiot

Urheiluakatemian kärkilajit

Ampumahiihto, pesäpallo, yleisurheilu, uinti

Muut valmennuslajit

Jalkapallo, jääkiekko, koripallo, koripallo, lentopallo, maastohiihto, salibandy, taitoluistelu ja muodostelmaluistelu, telinevoimistelu ja teamgym, suunnistus

Lisätietoja

Tarmo Koivuranta
akatemiakoordinaattori
050 590 1353
tarmo.koivuranta@joensuu.fi