Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Sisältöjulkaisija

angle-left Ky­sy ym­pä­ris­tö- ja il­mas­to­mi­nis­te­ri Kris­ta Mik­ko­sel­ta il­mas­to­toi­mis­ta
 

Ky­sy ym­pä­ris­tö- ja il­mas­to­mi­nis­te­ri Kris­ta Mik­ko­sel­ta il­mas­to­toi­mis­ta

15.10.2021 09:10

Mitkä näkökulmat pitäisi huomioida Euroopan laajuisessa ilmastokeskustelussa? Mitä viestejä Joensuun ja Pohjois-Karjalan asukkailla on, kun puhutaan ilmastotoimien toteuttamisesta käytännössä? Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kutsuu alueen asukkaat keskustelemaan Euroopan kestävästä tulevaisuudesta maanantaina 25. lokakuuta Joensuussa järjestettävään tilaisuuteen.

– Ilmastokriisin torjunnassa voimme onnistua vain yhdessä. Haluamme kuulla, mitkä oman elämän ja kotikunnan kannalta tärkeät näkökulmat pitäisi huomioida, kun Euroopan unionissa suunnitellaan ja toteutetaan ilmastotoimia. Välitämme saadut viestit EU:n tulevaisuuskonferenssin keskusteluihin. Toivon, että mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen ja tuo oman näkemyksensä julki. Erityisesti kannustan nuoria osallistumaan, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen rohkaisee.

Eurooppa olemme me -tapahtuma Joensuussa

Aika: maanantai 25.10.2021, varsinainen tilaisuus kello 13.30–15.00

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge -seminaaritila, 3A-rakennus, Länsikatu 15, 80110 Joensuu. Saapumisohje Tiedepuistoon

Ohjelma

13.00–13.30 Kahvia tarjolla
13.30–15.00

  • Tilaisuuden avaus, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen
  • Kaupungin tervehdys, strategiajohtaja Sami Laakkonen, Joensuun kaupunki
  • Paneelikeskustelu: Euroopan kestävä tulevaisuus – miten ilmastotavoitteita voidaan toteuttaa Pohjois-Karjalassa. Keskustelussa mukana ministerin lisäksi Pohjois-Karjalan maakuntaliiton metsä- ja ilmastoasiantuntija Sari Pitkänen, luonnonvarahallinnan professori Irmeli Mustalahti Itä-Suomen yliopistosta sekä opiskelija ja ilmastoaktivisti Juni Sinkkonen.
  • Yleisöllä mahdollisuus kysyä ja kommentoida

Osallistuminen paikan päällä edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus järjestetään terveysturvallisesti. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä.

Yleisö voi esittää kysymyksiä tilaisuudessa paikan päällä ja livelähetyksen yhteydessä. Kysymyksiä voi myös lähettää etukäteen verkkolomakkeella.

Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriö yhteistyössä Joensuun kaupungin, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Itä-Suomen yliopiston kanssa.


Tapahtuma järjestetään osana Eurooppa olemme me -ministerikiertuetta. Ministerit kiertävät syksyn ja talven aikana ympäri maata kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä. Kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuusfoorumin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät näitä viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysistuntoihin.
 
Lisätietoja Eurooppa olemme me –ministerikiertueesta
Lisätietoja Euroopan tulevaisuuskonferenssista