Yrityksille ja yrittäjille

Kaupunki helpottaa yritysten arkea yritystonteillä ja erilaisilla yrityspalveluilla. Palveluja alueen yrityksille tarjoavat muun muassa elinkeinoyhtiö Business Joensuu, Pohjois-Karjalan hankintatoimi ja kaupungin työllistämispalvelut

Business Joensuu

Business Joensuu tarjoaa palveluita yrityksen koko elinkaareen. Uusia yrityksiä tuetaan perustamisvaiheessa ja liiketoiminnan käynnistämisessä. Jo toimiville yrityksille Business Joensuu on kasvun tukija ja kannattavuuden sparraaja. Palveluvalikoimaan kuuluu myös maantieteellisen sijoittumisen suunnittelu.

Samalla Business Joensuu tarjoaa toimialojen kehityspalveluita niin perinteisissä vahvoissa aloissa kuin uusissa nousevissa.

Business Joensuu Oy on Joensuun kaupungin konserniyhtiö.

Lue lisää: Business Joensuu

Työllistämisen kuntalisä

Työllistämisen kuntalisä on palkkio henkilön työllistämisestä. Palkkio voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille, silloin kun työnantaja palkkaa töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan.

Etsitkö sopivaa työntekijää esiteltäväksi työpaikkaan? Lähetä työpaikkatiedot viestillä luotsi@joensuu.fi. Joensuun Luotsista otetaan yhteyttä työnantajan yhteyshenkilöön.

Lue lisää: Työllistämisen kuntalisä

Yritystontit

Joensuun kaupunki tarjoaa monipuolisia tontteja yritysten tarpeisiin. Joensuun yritystonttialueet sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella ja tarjoavat erinomaiset kuljetusmahdollisuudet rautatie-, maantie- ja vesireiteillä. Tämän lisäksi yritysalueilla pyritään tarjoamaan myös muuta konkreettista hyötyä, muun muassa energiatuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta. Joensuussa tontteja myös räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan.

Lue lisää: Yritystontit

Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus on Joensuun kaupungin ja yritysten sekä yhteisöjen välistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää kestävää yritystoimintaa ja vähähiilistä Joensuuta.

Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Ilmastokumppanuuden kehittäminen ja verkoston kasvattaminen on yksi Joensuun Ilmasto-ohjelman keskeisimpiä toimenpiteitä.

Luo lisää:Ilmastokumppanuus

Kaupunki yrityksesi asiakkaana

Voisiko kaupunki olla yrityksesi asiakas? Joensuun kaupunki teki vuonna 2015 ostoja yksityiseltä sektorilta kaikkiaan 99 miljoonalla eurolla.

Pohjois-Karjalan hankintatoimi hoitaa kaupungin tavara- ja palveluhankintoja. Avoinna olevat tarjouspyynnöt, tulevat kilpailutukset sekä muuta tietoa hankinnoista löydät hankintatoimen sivulta.

Lue lisää: Pohjois-Karjalan hankintatoimi