Yrityksille ja yrittäjille

Kaupunki helpottaa yritysten arkea yritystonteillä ja erilaisilla yrityspalveluilla. Palveluja alueen yrityksille tarjoavat muun muassa elinkeinoyhtiö Business Joensuu, Pohjois-Karjalan hankintatoimi ja kaupungin työllistämispalvelut

Business Joensuu

Business Joensuu tarjoaa palveluita yrityksen koko elinkaareen. Uusia yrityksiä tuetaan perustamisvaiheessa ja liiketoiminnan käynnistämisessä. Jo toimiville yrityksille Business Joensuu on kasvun tukija ja kannattavuuden sparraaja. Palveluvalikoimaan kuuluu myös maantieteellisen sijoittumisen suunnittelu.

Samalla Business Joensuu tarjoaa toimialojen kehityspalveluita niin perinteisissä vahvoissa aloissa kuin uusissa nousevissa.

Business Joensuu Oy on Joensuun kaupungin konserniyhtiö.

Työllistämisen kuntalisä

Työllistämisen kuntalisä on palkkio henkilön työllistämisestä. Palkkio voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille, silloin kun työnantaja palkkaa töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan.

Etsitkö sopivaa työntekijää esiteltäväksi työpaikkaan? Lähetä työpaikkatiedot viestillä luotsi@joensuu.fi. Joensuun Luotsista otetaan yhteyttä työnantajan yhteyshenkilöön.

Yritystontit

Joensuussa on monipuolinen tarjonta yritystontteja teollisuudesta kauppaan ja palveluihin. Autamme löytämään juuri sinun yrityksellesi sopivan paikan. Yritystontteja on tarjolla sekä eri puolilla kantakaupunkia että maaseututaajamien läheisyydessä. Kaikki Joensuun yritystontit ja -alueet on sijoitettu hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Uusi kasvavia yritysalueita ovat:

  • Papinkangas – Uusi teollisuuden ja kaupan keskittymä valtatie 6:n varrella, kantakaupungin eteläpuolella
  • GreenPark – Puu- ja metalliteollisuuden älykäs yrityspuisto keskustan ja sataman kupeessa
  • Marjalan yritysalue – Näkyvä paikka Joensuusta Kuopioon kulkevan valtatie 9:n varrella.

Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus on Joensuun kaupungin ja yritysten sekä yhteisöjen välistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää kestävää yritystoimintaa ja vähähiilistä Joensuuta.

Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Ilmastokumppanuuden kehittäminen ja verkoston kasvattaminen on yksi Joensuun Ilmasto-ohjelman keskeisimpiä toimenpiteitä.

Kaupunki yrityksesi asiakkaana

Voisiko kaupunki olla yrityksesi asiakas? Joensuun kaupunki teki vuonna 2015 ostoja yksityiseltä sektorilta kaikkiaan 99 miljoonalla eurolla.

Pohjois-Karjalan hankintatoimi hoitaa kaupungin tavara- ja palveluhankintoja. Avoinna olevat tarjouspyynnöt, tulevat kilpailutukset sekä muuta tietoa hankinnoista löydät hankintatoimen sivulta.