Sisältöjulkaisija

angle-left Edistetään kaupunkiviljelyä

Edistetään kaupunkiviljelyä

Sopeutuminen ja luonnon monimuotoisuus
Kannustetaan kaupunkiviljelyyn ja parannetaan kaupunkiviljelyn edellytyksiä. Ruoan tuottaminen lähellä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä lyhyiden kuljetusmatkojen vuoksi. Lisäksi kaupunkiviljely voi edistää ruokaturvaa ja vahvistaa luontosuhdetta.

Joensuun kaupungilla on tällä hetkellä vuokrattavia viljelypalstoja Marjalassa, Mutalassa, Hukanhaudalla, Pilkossa ja Utrassa. Marjalan viljelypalstojen vuokrauksia hallinnoi Marjalan asukasyhdistys ry, kun taas Mutalan, Hukanhaudan, Pilkon ja Utran vuokrauksiin liittyvät järjestelyt ovat Joensuun 4H-yhdistyksen vastuulla. Viljelypalstoja voi vuokrata joko yhdeksi kesäksi tai jatkaa edellisen vuoden viljelypalstan vuokraamista useampana vuonna.  

Jatkossa viljelypalstojen käyttöön pyritään kannustamaan edelleen, ja viljelypalstojen vuokrausmahdollisuuksia mainostetaan esimerkiksi Climate Joensuun -verkkosivuilla tai sosiaalisen median tileillä. 

Viljelypalstojen lisäksi kaupungilla on siirtolapuutarhapalstoja Linnunlahdella ja Utrassa yhteensä noin 190 kappaletta. Tällä hetkellä vapaita tontteja on jäljellä enää muutamia Utrassa. Linnunlahden siirtolapuutarhan toiminnasta vastaa Joensuun siirtolapuutarhayhdistys ry. Sekä Linnunlahden että Utran siirtolapuutarhoissa palstan käyttäjä on kuitenkin vuokrasuhteessa Joensuun kaupunkiin.

Tehtävät

Mitä on tehty?

01.01.2019
Viljelypalstat Marjalassa, Mutalassa, Hukanhaudalla, Pilkossa ja Utrassa
01.01.2019
Siirtolapuutarhapalstat Linnunlahdella ja Utrassa

Mitä on tehtävä?

31.12.2025
Jatketaan toimenpiteitä kaupunkiviljelyn edistämiseksi

Eteneminen

Käynnissä

Toimenpiteen arvioitu valmistumisaika

Jatkuva toimenpide

Lisätietoja

Puistot - joensuu.fi Viljelypalstat - joensuu.fi