Urheilukaupunki Joensuu

Urheilukaupunki Joensuu

Joensuussa on helppo hikoilla

Joensuussa liikkuminen ja urheilu kuuluvat kaupunkilaisten arkipäivään. Arjessa liikkuminen on helppoa ja torilta on alle kymmenen minuutin kävelymatka Mehtimäen urheilupuistoon, joka on Joensuun urheilu- ja liikuntapaikkakeskittymä. Pohjois-Karjalan monipuolinen luonto tarjoaa reittejä kuljettavaksi ympäri vuoden. Urheilukentällä paikalliset seurajoukkueet sekä urheilijat menestyvät kansallisella sekä kansainvälisellä tasolla. 

Urheilukaupunki Joensuu -ohjelman myötä kehitämme Joensuusta entistäkin liikuttavamman kaupungin kaupunkilaisille, harrastajille, kilpaurheilijoille, seuroille sekä tapahtumille. 

Hyvinvointi

Liikkuminen on jokaisen kaupunkilaisen oikeus. Tavoitteenamme on nostaa joensuulaisten liikunta-aktiivisuutta sekä edistää hyvinvointia ja terveyttä tarvelähtöisesti ja tasavertaisesti. Mahdollistamme liikkumista koko kaupungin alueella ja paranamme luontoliikuntaolosuhteita yhteistyössä naapurikuntien kanssa.

Mehtimäki

Mehtimäen urheilupuisto on ainutlaatuinen hyvinvoinnin, liikunnan ja urheilun keskittymä kaupungin keskustassa. Mehtimäen urheilupuistoa kehittämällä ja osaamista koordinoimalla synnytämme uudenlaisen hyvinvoinnin, liikunnan ja urheilun ekosysteemin. Mehtimäen urheilupuistoon tullaan jatkossa viihtymään ja viettämään aikaa liikunnan ja sen ympärille rakennettujen palveluiden ja tapahtumien parissa.

ISLO

Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO tunnetaan tulevaisuudessa Joensuun urheiluopistona, josta valmistuu liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin Suomen kärkiosaajia. Urheiluopisto organisoi, koordinoi ja tuottaa palveluita Mehtimäen ekosysteemissä. Urheiluopisto houkuttelee yhdessä Mehtimäen urheilupuiston kanssa erilaisia liikunta- ja urheilumatkailijoita puoleensa.

Kaksoisura

Urheilukaupunkia ei ole ilman urheilijoita ja seuroja. Joensuun Urheiluakatemia ja sen yhteistyöoppilaitokset mahdollistavat sujuvan kaksoisuran, jossa kaikki oleellinen on urheilijan arjessa lähellä. Huipulle tähtäävän urheilijan tueksi rakennamme tukiverkoston, jossa kaikki urheiluun liittyvä on helposti saatavilla.

Seurat

Terveellisten elämäntapojen ja huippu-urheilun siemenet kylvetään liikunta- ja urheiluseuroissa. Panostamme seurojen elinvoimaisuuteen. Joensuu luo mahdollisuuksia yhdessä tekemiselle ja osaamisen jakamiselle seurojen ja muiden toimijoiden välillä.

Viestintä ja tapahtumat

Olemme ylpeitä menestyvistä urheilijoistamme, seuroista sekä liikuntamahdollisuuksista. Kerromme niistä ulospäin ja tuomme urheilukaupunki Joensuuta esille liikunnan ja urheilun suurtapahtumien avulla vuosittain.

Tasavertaisuus

Joensuussa hikoilu kuuluu kaikille. Liikumme ja urheilemme tasavertaisesti Suomen parhaassa urheilukaupungissa, sen luonnossa sekä rakennetuilla liikuntapaikoilla.

Tutustu Urheilukaupunki Joensuu -esitteeseen