Sisältöjulkaisija

angle-left Haussa lasten toivomien kerhojen järjestäjiä ensi lukuvuodelle

Haussa lasten toivomien kerhojen järjestäjiä ensi lukuvuodelle

Joensuun nuorisopalvelut hakee harrastusten järjestäjiä lasten ja nuorten toivomiin kerhoihin ensi lukuvuodelle 2024–2025.

Harrastuksia on kouluilla joko ennen tai jälkeen koulupäivän. Harrastusten järjestämisessä otetaan huomioon erityisesti ne lapset, joilla ei entuudestaan ole ohjattua harrastusta.

Harrastuksia haetaan käänteisellä kilpailutuksella, joka on käynnissä 10.–30. huhtikuuta. Käänteinen kilpailutus tarkoittaa sitä, että ohjauksen tuntipalkkio on määritetty etukäteen. Joensuun kantakaupungin koulujen kerhoissa ohjauspalkkio on 35 euroa tunnilta ja pitäjäalueilla 45 tunnilta. Kilpailutukseen voivat osallistua niin yhdistykset, osuuskunnat, yritykset kuin kevytyrittäjätkin.

Lapsilta kysyttiin harrastustoiveita

Harrastukset järjestetään lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Joensuussa selvitettiin toiveharrastuksia alkuvuodesta.

Alakoulun 1.–4.-luokkalaisia kiinnostavat jalkapallon ja parkourin lisäksi eläinkerhot, Pokémon Go ja askartelu- ja puuhakerhot. Viides- ja kuudesluokkalaiset toivovat eniten e-urheilua ja yläkoululaisten kestosuosikkeja ovat laskettelu ja kuntosali.

– Näyttäisi siltä, että liikunnallisten harrastusten suosio nousee iän myötä. Mielenkiintoinen havainto on se, että kuvataide on top 10 -harrastuksien joukossa kaikissa ikäryhmissä, kertoo hankekoordinaattori Tiia Turunen.

Nyt haussa olevat harrastukset käynnistyvät ensi syksynä. Harrastuksen järjestäjinä voivat kunnan lisäksi olla urheiluseurat, kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt ja muut yhteisöt, joilla on osaamista lasten ja nuorten kanssa toimimisesta.

Linkki kilpailutukseen on Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilla osoitteessa joensuu.fi/harrastamisen-suomen-malli-joensuussa.

Harrastamisen Suomen mallin tarkoituksena on mahdollistaa lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Joensuussa on tavoitettu mallin kautta lähes 1 400 lasta ja nuorta kuluneena lukuvuonna 2023–2024.

piirroskuva, jossa kaksi nuorta ja harrastusvälineitä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.