Sisältöjulkaisija

angle-left Liik­ku­jan vii­kol­la il­mai­set bus­si­kyy­dit tors­tai­na 22.9.
 

Liik­ku­jan vii­kol­la il­mai­set bus­si­kyy­dit tors­tai­na 22.9.

19.09.2022 11:02

Bussilla pääsee -kampanja järjestetään nyt kymmenettä kertaa Joensuussa osana Euroopan liikkujan viikkoa. Liikkujan viikko päättyy aina 22. syyskuuta Auton vapaapäivään.

Tänäkin vuonna torstaina 22.9. kaikki Waltti-vuorot ovat maksuttomia Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueella sekä yhteysväleillä Lieksa-Joensuu, Ilomantsi-Joensuu, Kiteen keskusta-Tohmajärvi-Joensuu, Outokumpu-Joensuu ja Polvijärvi-Joensuu. Bussista, mobiilisovelluksista ja JOJO-maateilta ei siis ensi torstaina tarvitse kertalippuja ostaa.

Koululaisten matkakortit ja muut kausiliput leimataan kuitenkin normaalisti bussissa joko kortinlukijalaitteella tai ajoneuvolaitteella.

Aikataulut ja reitit löytyvät internet-sivuilta: jojo.joensuu.fi, reittioppaasta tai suoraan JOJO:n aikatauluvihkosta.

Maksuttomasta tempauksesta päätti Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 7.4.2022. JOJO-alueen ulkopuolisen liikenteen osalta kampanjasta on sovittu Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa.

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Liikkujan viikko keskittyy tänä vuonna korostamaan eri liikkumisvalintojen vaikutuksia omaan talouteen ja energiankäyttöön.