Sisältöjulkaisija

angle-left Ener­gian­sääs­tö­vii­kon ta­pah­tu­mis­sa tar­jol­la ener­gia­vink­ke­jä asu­mi­seen ja liik­ku­mi­seen
 

Ener­gian­sääs­tö­vii­kon ta­pah­tu­mis­sa tar­jol­la ener­gia­vink­ke­jä asu­mi­seen ja liik­ku­mi­seen

08.10.2021 06:47

Joensuun kaupunki osallistuu 11.–15.10.2021 vietettävään valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon. Jo 25:ttä kertaa järjestettävän Energiansäästöviikon tarkoituksena on viestiä ja neuvoa, kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia. Lisäksi viikon tavoitteena on nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäyttö ja lukuisat eri keinot tehostaa energiankulutusta, sekä saavuttaa energiasäästöjä työpaikoilla, koulussa, liikenteessä ja kotona.

Climate Joensuu edustaa Joensuun kaupunkia energiansäätöviikolla useassa eri tapahtumassa:

Maanantai 11.10. klo 11–14 Energiatehokkuutta -toritapahtuma
Tarjolla vinkkejä lämmitykseen sekä energiatehokkuuteen ja -säästöön niin asumisessa kuin liikkumisessa. Tapahtumassa esitellään pellettitakkaa, kirjastolta lainattavaa sähköavusteista kuormapyörää, sekä Karelia AMK:n sähköpyöriksi muunnettuja polkupyöriä. Tapahtuman järjestävät Climate Joensuu, Karelia AMK, Joensuun Martat ja Savon Voima. Sijainti: Kauppatori. Lisätietoja: Energiatehokkuutta -neuvontapiste

(PERUTTU: Tiistai 12.10. klo 10–12, Tiedepuisto
Esittelyssä sähköavusteinen kuormapyörä klo 10–12. Sijainti: Länsikatu 15, Tiedepuiston sisäpiha, 4A-rakennuksessa sijaitseva pyöräparkki.)

Torstai 14.10. klo 10–18 Kiihtelyksen syystuulet – yhteisesti ympäristöstä
Päivän aikana on esillä monenlaista kyläympäristöön liittyvää asiaa. Klo 10–13 välillä Karelia AMK:n ja Climate Joensuun pisteellä kerrotaan ajankohtaisista energiatuista ja Joensuun ilmastotyöstä sekä tarjotaan vinkkejä energiahuoltoon ja -säästöön. Tilaisuuden järjestää SOPULI eli Sopeutumiskyvyllä uusiutumista ja liiketoimintaa maaseutumaisemaan -hanke yhteistyössä Kiihtelyksen kyläyhdistyksen kanssa. Sijainti: Määtän Maja, Joensuunväylä 11 b, Kiihtelysvaara. Lisätietoja: Kiihtelyksen syystuulet

Lisäksi käymme yhdessä ENO-verkkokoulun kanssa Enon koululla jakamassa koululaisille ja opettajille energiatietoutta. Mukana on poljettava autorata – polkupyörän avulla voi polkea energiaa autoradalla olevaan autoon, jotta sen saa liikkeelle. Teemme myös ympäristöristikkoa ja mietimme yhdessä erilaisia keinoja säästää energiaa koulussa ja kotona.