Sisältöjulkaisija

angle-left Auta meitä voittamaan – ja nappaa samalla vinkit arjen ilmastodieettiin
 

Auta meitä voittamaan – ja nappaa samalla vinkit arjen ilmastodieettiin

07.09.2021 09:59

Suomen Ympäristökeskus hakee ahkerinta Ilmastodieetti-laskuria käyttävää kuntaa. Ilmastodieetin avulla jokainen kuntalainen voi laskea arjen hiilijalanjäljen. Laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Täyttämällä laskurin 7.–19.9.2021 välillä voit auttaa Joensuuta voittamaan. Muistathan täyttää postinumerosi, jotta saamme pisteet oikeaan kuntaan. Voittajakunta julkistetaan Nollapäästöpäivänä 21.9.

Täytä laskuri täällä: Ilmastodieetti (ymparisto.fi)

Ilmastodieetti-laskuri

Ilmastodieetti-laskurilla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja muusta kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen yhden vuoden aikana. Laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen päästöt syntyvät sekä antaa omien vastausten perusteella valikoituja vinkkejä siihen, miten hiilijalanjälkeä voi konkreettisilla, pienillä ja suurilla teoilla pienentää.

Laskurin avulla voi selvittää oman hiilijalanjälkensä tarkasti omiin tietoihin pohjautuen tai vaihtoehtoisesti nopeasti oletusarvojen avulla. Nämä oletusarvot perustuvat käyttäjän antamiin taustatietoihin. Omat laskentatulokset voi tallentaa sivustolle, joka mahdollistaa oman päästökehityksen seurannan. Omaa hiilijalanjälkeä voi verrata myös keskivertosuomalaisen kulutukseen tai laskurin täyttäneiden eri vastaajaryhmien tuloksiin.