Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa sammutetaan valot ilmaston puolesta
 

Joensuussa sammutetaan valot ilmaston puolesta

21.03.2022 09:50

Joensuun kaupunki osallistuu Maailman luonnonsäätiön WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour -ilmastotapahtumaan, ja sammuttaa katuvalot tunniksi lauantai-iltana 26. maaliskuuta kello 20.30.

Kaupungin hallinnoimien liikenneväylien, puistojen ja niiden lähialueiden valaistus sekä Hammaslahden taajaman valot sammutetaan kello 20.30 ja ne laitetaan takaisin päälle kello 21.30. Ruutukaava-alueella ydinkeskustan ja siltojen valaistus pidetään päällä. Myös liikennevalot toimivat normaalisti. Kaupunkilaisia kehotetaan olemaan pimennyksen aikana liikenteessä erityisen varovaisia.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma. Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ilmastonmuutoksesta ja ympäristön muuttuvasta tilasta.

Koronavirustilanteen takia WWF suosittelee verkkotapahtumia ja panostamaan valomerkkiin, esimerkiksi mainos- ja julkisivuvalaistusten vähentämiseen.

Lisätietoja Earth Hour -kampanjasta: www.earthhour.fi