Sisältöjulkaisija

angle-left Testaa tietosi rupiliskovisassa!
 

Testaa tietosi rupiliskovisassa!

07.06.2021 07:00

WWF:n uusimmassa livekamerassa katsojat pääsevät tutustumaan erittäin uhanalaisen rupiliskon elämään. Myös rupimanterina tunnettu rupilisko on rauhoitettu ja suojeltava laji koko Suomessa.

Joensuun kaupunki on julkaissut nimikkoeläimensä kunniaksi tietovisan, jossa jokainen pääsee testaamaan rupiliskotietämystään. Visan tarkoituksena on tuoda tutuksi kaupungin nimikkoeläimen elämää. Visa on avoinna 7.-20.6.2021.

Klikkaa rupiliskovisaan tästä

– Halusimme jatkaa rupiliskon elämän esittelyä tekemällä leikkimielisen, mutta faktapohjaisen visan, jonka vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

– WWF:n Luontoliven rupiliskokamera on kerännyt kahdessa viikossa yli 140 000 katselukertaa. Yleisölle laji on ollut uusi ja kiinnostava tuttavuus. Luontoliven tavoite välittää kuvaa harvinaisista lajeista niiden omassa ympäristössä toimii tässä oikein hienosti, kertoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen.

Rupilisko on Suomen harvinaisin sammakkoeläin, ja se elää Suomessa muutamaa erillisesiintymää lukuun ottamatta vain Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalan alueella. Rupiliskot viihtyvät kutuaikana metsälammissa, joiden vedenpinnan korkeus vaihtelee sääolosuhteiden mukaan. Siksi kamera on toteutettu kelluvana.

Rupiliskon elämää voi seurata juhannukseen saakka WWF:n Luontoliven rupiliskokamerassa, mikäli säät suosivat.

 

Kuva: Ville Vuorio