Sisältöjulkaisija

angle-left Ruokaa, viljelyä, käsitöitä ja arjen viisautta - Pohjois-Karjalan Martat
 

Ruokaa, viljelyä, käsitöitä ja arjen viisautta - Pohjois-Karjalan Martat

08.05.2019 08:48

Pohjois-Karjalan Martat ry on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Toimintaan kuuluu myös kesäisin toimiva Marttakahvio Joensuun torilla sekä Marttapalvelut Oy.

Piiri tarjoaa asiantuntevaa kotitalousneuvontaa, elämyksiä ja iloista yhdessäoloa ilmastoystävällisten teemojen ympärillä.

- Martat ovat vuosisadan ajan työskennellyt teemojen parissa, jotka nykyisin kytketään ilmasto- ja ympäristöystävällisyyteen. Kaikki mitä järjestössä tehdään edistää toimivaa arkea, mutta myös kestävää arkea, sanoo Pohjois-Karjalan Marttojen toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Pohjois-Karjalan Martat ovat mm. yhdessä Ilmastotori-hankkeen kanssa koonneet arjen ilmastoniksi -paketin. Lisäksi Martat omassa toiminnassaan pyrkivät vähähiilisyyteen. Martoilla on käytössä työpaikkapyörä, marttailtoja pidetään virtuaalisina kerran kuussa ja heillä on myös hankkeita, joissa tarjotaan neuvontaa mm. omavaraiseen viljelyyn, kierrättämiseen ja lähiruuan hyödyntämiseen. Pohjois-Karjalan Martat on Joensuun kaupungin ilmastokumppani.

Virtuaalimarttailtoja voit seurata Pohjois-Karjalan Martat vinkkaa -facebook-sivuilta.