Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Sisältöjulkaisija

angle-left Materiaalitukusta ilmaisia askartelumateriaaleja kouluille
 

Materiaalitukusta ilmaisia askartelumateriaaleja kouluille

12.10.2023 10:43

Taitamo avasi keskiviikkona 11.10. materiaalitukun, joka tarjoaa kierrätysmateriaalia koulujen, päiväkotien ja muiden harrasteryhmien käyttöön. Ryhmänohjaajat ja opettajat voivat hakea tukusta materiaalia maksuttomasti askartelu- ja käsityötarkoitukseen. Palvelu on vakituinen, ja saatavilla on monipuolisesti tekstiilimateriaalia kuten kangaspaloja, nappeja, lankoja ja nauhoja, sekä vetoketjuja. Avajaisissa olivat mukana Eno-verkkokoulu, Climate Joensuu ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Joensuussa aloitettiin poistotekstiilin keräys maaliskuussa 2023 Kiertämön tiloissa osoitteessa Salpakatu 1. Kerätystä tekstiilistä valmistetaan kierrätyskuitua Lounais-Suomen jätehuollon Paimion käsittelylinjastolla. Kuitua voidaan käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena. Kaikki kerätty tekstiili ei kuitenkaan vielä sovellu tähän tarkoitukseen ja se hyödynnetään energiana. Materiaalitukku tarjoaa paikallisen hyödyntämisvaihtoehdon tekstiilijätteelle, joka ei muutoin sovi kierrätettäväksi.

Myös Climate Joensuu osallistui materiaalitukun avajaisiin. Aamupäivällä koululaiset pääsivät tutustumaan kierrätysmateriaalien käyttöön kaupungin pitämällä pisteellä Halloween-teemaisen askartelutyöpajan parissa. Koululaiset askartelivat pahvirullista haluamiaan teemaan sopivia hahmoja hyödyntäen muun muassa erilaisia kankaita, nappeja, lankoja ja kartonkia. Iltapäivällä vietettiin avoimien ovien iltapäivää, jossa Climate Joensuu esitteli toimintaansa ohjaajille, opettajille ja kasvattajille.