Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki liittyi kansainväliseen kestävän kehityksen ICLEI-verkostoon
 

Joensuun kaupunki liittyi kansainväliseen kestävän kehityksen ICLEI-verkostoon

21.12.2022 07:13

Joensuun kaupunki liittyi kansainväliseen kestävän kehityksen ICLEI-verkostoon kaupunginhallituksen päätöksellä KH 26.09.2022 § 348. ICLEI (Logal Governments for Sustainability) on kaupunkien ja kuntien kestävän kehityksen työtä maailmanlaajuisesti kehittävä ja koordinoiva verkosto. Verkostoon liittyminen on esitetty toimenpiteeksi Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelmassa 2022–2025. Joensuun jäsenhakemus hyväksyttiin ICLEI-verkostossa marraskuussa 2022.

ICLEI kannustaa paikallistasoa toimiin vähäpäästöisen, luontopohjaisen, tasa-arvoisen, kestävän ja kiertotalouteen pohjaavan kehityksen edistämiseksi. Verkostossa kunnat ja kaupungit tekevät yhteistyötä, vertaisoppivat, toimivat kumppaneina ja jakavat hyviä käytäntöjä näiden tavoitteiden edistämiseksi. ICLEI:n toimintaan kuuluu kestävän kehityksen hankkeita, tiedonkeruuta, raportointia, työkaluja, koulutuksia ja konferensseja kaupunkien ja kuntien kestävän kehityksen edistämiseksi. Verkoston kautta kaupungit saavat tukea ja neuvontaa kestävän kehityksen hankkeiden valmisteluun ja hankerahoituksen hakemiseen.

­­– ICLEI-verkoston jäsenyys tukee Joensuun kaupungin ilmastotavoitteita ja kestävän kehityksen työtä. Verkoston jäsenenä Joensuu voi saada uusia yhteistyö- ja rahoitusmahdollisuuksia sekä kansainvälistä näkyvyyttä, kommentoi Joensuun kaupungin kansliapäällikkö Jenni Jokela.

Vuonna 1990 perustettuun verkostoon kuuluu tällä hetkellä jo yli 2500 kaupunkia, kuntaa ja maakuntaa yli 125 maasta ympäri maailmaa. Joensuun lisäksi mukana on 13 suomalaista kaupunkia: Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Oulu, Pori, Riihimäki, Tampere, Turku ja Vantaa. Myös Kuntaliitto on ICLEI:n jäsen. ICLEI Europe on verkoston eurooppalainen alajaosto, johon kuuluu yli 160 jäsentä yli 33 maasta ympäri Eurooppaa.