Sisältöjulkaisija

angle-left Aamukahveilla kuullaan konkreettisia esimerkkejä vastuullisuustyöstä ravintola-alalla
 

Aamukahveilla kuullaan konkreettisia esimerkkejä vastuullisuustyöstä ravintola-alalla

04.07.2023 09:35

Joensuulaisille ravintola-alan yrityksille on tarjolla tilaisuus kuulla konkreettisia esimerkkejä siitä, miten ravintola-alalla on vastattu vastuullisuusvaatimuksiin. Torstaina 31.8. klo 8.30-10.00 Kerubissa järjestettävässä Vastuullisuudesta valttia -tapahtumassa pohditaan kestävien toimintatapojen merkitystä, hyötyjä ja käytännön toteutuksen kysymyksiä alalla.

Aamukahvitilaisuuden puheenvuoroissa tuodaan esille käytännön esimerkkejä ravintoloiden ja kahviloiden toteuttamista ratkaisuista ympäristövastuullisuutensa kehittämiseksi. Anne Turunen Mission Positive Handprint -hankkeesta kertoo ravintoloiden hiilijalanjäljestä sekä positiivisen kädenjäljen kasvattamisesta hankkeeseen osallistuneiden lukuisten ravintoloiden kokemusten kautta. Käytännön työstä ravintolan näkökulmasta ovat kertomassa Jarna Kaplas Konttiravintola Mortonista sekä Jarno Pitko Kerubista. Osallistujille on tilaisuuden yhteydessä tarjolla aamupalaa.

Ohjelma:
8.30-8.45 Alkusanat ja hanke-esittely Pinja Leino ja Opri Orenius, Joensuun kaupunki
8.45-9.00 Ravintoloiden hiilijalanjäljestä positiiviseen kädenjälkeen Anne Turunen, Mission Positive Handprint
9.00-9.15 Mortonin vastuullisuustyö Jarna Kaplas, Konttiravintola Morton
9.15-9.30 Vastuullisuus Kerubissa Jarno Pitko, Ravintola Kerubi  
9.30-10.00 Keskustelua

Osallistuminen tilaisuuteen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen 29.8. mennessä. Ilmoittautuminen osoitteessa: https://link.webropol.com/ep/vastuullisuudestavalttia 

Tilaisuuden järjestää Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke. Hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja yritystoiminnan päästöjen vähentämiseksi ja energia- ja resurssitehokuuden kehittämiseksi. Samalla vahvistetaan vähähiilisen yritystoiminnan ja palvelutarjonnan asemaa ja kilpailukykyä Joensuussa. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Joensuun kaupunki.