Persoona ja äänensävy

Persoona ja äänensävy

Persoona ja äänensävy

Persoonat

Erilaisuutta arvostava

Elämänasenteenamme on erilaisuuden arvostaminen. Joensuulaista tapaa toimia kuvaavat sanat muiden huomiointi ja kunnioittaminen sekä välittömyys. Uskallamme avata keskusteluja kaikenlaisten ihmisten kanssa ja kuuntelemme aidosti, mitä toinen on mieltä.

Elämäniloinen

Joensuulainen kysyy: mistä tuut, mihin meet, mitä sulla on kassissa? Lasimme on aina puoliksi täynnä ja seurassamme huoneen täyttää iloinen puheensorina. Olemme helposti lähestyttäviä ja tuttavallisia, meissä kuplii elämänilo. Morjestamme varalta sekä tutut että tuntemattomat. Asioita teemme tosissaan, muttei vakavasti - huumorille on aina tilaa, eikä itseäkään tarvitse ottaa niin vakavissaan.

Vähän outo

Rohkeus ja kyky nauraa itselleen tarkoittavat omannäköisiä, vähän outojakin ratkaisuja. Meissä on jotain äkkiväärää, josta haluamme pitää jatkossakin kiinni: soudamme ylpeästi vastavirtaan.

Yhteisöllinen

Ihmettelyn sijaan meillä on tapana tarttua toimeen, emmekä ihan heti anna periksi.  Meillä on aimo annos asioihin tarttumista ja "can do"-asennetta. Teemme asioita aidosti yhdessä. Uskomme siihen, että yhteisestä hyvästä hyötyy meistä jokainen. Otamme erikoisetkin ideat avosylin vastaan, sillä tiedämme, että niissä voi kyteä kipinä johonkin suurempaan.

Äänensävy: Innostava, rento ja keskusteleva
 

  • Innostumme helposti ja innostamme myös muita. Tyylimme on rento ja keskusteleva. Olemme ylpeästi joensuulaisia ja käytämme leikkisästi myös murrettamme – harkitusti silloin, kun se tilanteeseen sopii. Silloin kun on tarve, osaamme pysyä kiinni asiassa ja toimia auktoriteettina. Puhumme aina ihmiseltä ihmiselle. 
  • Olemme ylpeästi osa pohjoismaista kädenjälkeä ja arvomaailmaa. Viestinnässämme se näkyy kaikkien tasa-arvoisena kohteluna sekä käytännöllisenä ja selkeänä tekemisenä – leikkisyyttä ja yllättävyyttä unohtamatta.
  • Olemme keskusteleva. Puhumme aina ihmiseltä ihmiselle. Kaupungin edustaminen ei tarkoita sitä, että pitäisi olla kuin seipään niellyt. Päinvastoin meillä on suuri tehtävä viestiä asioista kiinnostavasti, napakasti ja ihmisten arkea koskettaen. 
  • Sisällöillämme on aina kohderyhmä, jonka kautta mietimme viestimme – opiskelijoita oivalluttaen, matkailijoita yllättäen, yrityksiä inspiroiden ja asukkaita tilanteen mukaan lempeästi puhutellen tai vähän äkkiväärästi herätellen. Ei vain tiedoteta kylmästi, vaan kerrotaan ytimekkäästi ajatuksen kanssa. 
  • Rentous rytmittää ja lähentää kertojaa ja kuulijaa. Otsikoi siis yllättävästi, hyödynnä rytmittäjiä tai käytä apunasi väliheittoa.