Viestinnän käsikirja, kuvamaailma-osion otsikko

Kuvamaailma

Viestinnän käsikirja, kuvamaailma

"Sano muikku!"

Kuvalla on tärkeä rooli Joensuun viestinnässä. Usein se on toimivampi kuin kirjoitettu viesti. Jos kuva ei tehosta haluttua viestiä, sen voi jättää pois. Käytetään kuvia, jotka on kuvattu Joensuusta – näin välittyy oikeasti aito joensuulainen tunnelma.

Joensuun kuvissa on erilaisia ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Ihmiset ovat yksi tärkeimmistä asioista kuvissa, haluamme näyttää että täällä eletään, ollaan voimissaan ja tehdään asioita, joista innostutaan.
 


Joensuun kuvissa on myös paikkoja, jotka kertovat joensuulaisesta elämästä. Aidot paikat ovat toinen tärkeä asia, aitouden puute näkyy helposti läpi.

Kuvapankkikuvat, joista selkeästi näkyy ettei niitä ole kuvattu Joensuussa, eivät kuulu Joensuun kaupungin kuvamaailmaan.

Käytettäessä useampia valokuvia samassa mediassa tai tuotteessa, varmista että kuvat ovat samantyylisiä ja samalla tavalla käsiteltyjä.

Seuraavaksi tälle sivulle on listattu vinkkejä siitä, kuinka saadaan luotua joensuulainen kuva.
 

Huomioi kuvauksia suunniteltaessa

Kaupungin persoona 

Erilaisuutta arvostava, elämäniloinen, vähän outo ja yhteisöllinen.

Kuvan rajaus

Joensuun kaupungin kuvien rajaus tukee aitouden tuntua. Joensuun kaupungin kuvat eivät ole postikorttimaisen täydellisesti rajattuja. Kuvien dynaamista vaikutelmaa voidaan korostaa esimerkiksi rajaamalla osa pääkohteesta kuvan ulkopuolelle.

Kuvasommittelu

Joensuun kaupungin materiaaleissa kohteet eivät ole koskaan kuva-alaan asetellun näköisiä. Mikäli mahdollista, kuva-alassa on liikkeen tuntua. Joensuun kaupungin kuvissa ihmiset eivät ole jähmettyneet kuva-alaan, vaan ovat aktiivisia toimijoita. Ihmisiä pyritään kuvaamaan niin että he eivät ole paikalleen jämähtäneitä ja muotoon aseteltuja. Kuvat pyrkivät olemaan pysäytyskuvia aidoista tilanteista.

Värit

Kuvista korostetaan tietyt pääsävyt ”pomppaamaan” esiin muusta kuvapinnasta. Tällaisia sävyjä ovat esimerkiksi pääkohteen sävyt, tai kuvaan tunnelmaa luovat sävyt.

Valaistus

Valaistus tukee aitoutta ja liikkeellä olevaa vaikutelmaa. Kuvissa valaisu on luonnollisen oloista. Kuvissa voi olla heijastumia ja valovuotoja korostamassa dynaamista vaikutelmaa. Valovuodoilla rikotaan ja ohjataan katsetta kuvassa näkyvään pääkohteeseen tai kohteisiin. Valovuodot toistavat kuvassa näkyvän pääkohteen tai kohteiden värisävyjä.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä kuvamaailmasta

Mistä saisin Joensuun kuvia?

  • Joensuun kuvapankki löytyy osoitteesta https://kuvapankki.joensuu.fi. Kaikki kaupungin työntekijät pääsevät kirjautumaan kuvapankkiin omilla henkilökohtaisilla tietokoneen käyttäjätunnuksila. Kuvapankissa on myös julkinen puoli, jossa on valikoima kuvia kenen tahansa käyttöön ilman kirjautumista.

Millä hashtagilla löydän Joensuu-kuvia?

  • Joensuulla on käytössä #myjoensuu-hästäg. Sieltä löytyy lähialueen helmiä, paikkoja ja puuhaa. Muistathan, ettei netistä otettuja kuvia saa käyttää ilman kuvaajan lupaa.

Joensuun verkkosivuilla on yksi kuva, jota haluaisin hyödyntää muussa käytössä. Saanko sen mistä?

  • Suurinta osaa kaupungin www-sivujen kuvista voidaan hyödyntää muuallakin kaupungin materiaaleissa. Kysy lisää: www.joensuu.fi/viestinta

Minulla olisi valmis kuva, mutta en osaa käsitellä sitä Joensuun näköiseksi.

  • Käsittely ei ole se kuvan tärkein asia, vaan oikea puhutteleva aihe. Tietynlaisella käsittelyllä saadaan personoitua kuva paremmin Joensuun näköiseksi. Lähetä kuva meille niin katsotaan kuinka edetään asian kanssa: www.joensuu.fi/viestinta

PIKALINKIT

Sisältöjulkaisija

 

Tarvitsetko apua, lisätietoa tai valmiita pohjia/materiaaleja? Ota yhteyttä viestinta@joensuu.fi