Vesikko, sivun otsikko

Vesikko

Virkistysuimala Vesikko

Vesikon allasvalikoimaan kuuluvat kuntouintiallas, hyppyallas, lastenallas sekä monitoimiallas, jossa on myös vesiliukumäki sekä hierontapisteitä.

Aukioloajat yleisölle

HUOM. Vesikon aaltokone epäkunnossa, joten toistaiseksi aaltoaltaassa ei ole aaltoja. Huolto tilattu (12.6.2024)

Poikkeusaukioloajat

Kesähuolto Vesikossa 13.7. - 11.8. Uimahalli suljettu. 

 

Aukioloajat: 

Maanantai klo 6.30–20.30
Tiistai klo 12–20
Keskiviikko klo 6.30–20
Torstai klo 12–20
Perjantai klo 6.30–20
Lauantai klo 10–17
Sunnuntai klo 11–17

Kokonaiskäyttöaika on 2 tuntia. Lipunmyynti lopetetaan tuntia ennen yleisövuoron päättymistä. Allastiloista poistuminen 20 min ennen sulkemista. Hallista poistuminen sulkemisaikaan mennessä.

Yleisövuorojen ulkopuolella olevat ajat ovat koululaisryhmien ja urheiluseurojen käytössä.


Osana Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelman tavoitteita kaupungin uimahalleissa on luovuttu kertakäyttöisten peflettien maksuttomasta käytöstä.

Uimahallit suosittelevat käyttämään omaa peflettiä. Kertakäyttöiset pefletit ovat maksullisia (20 centtiä/kpl). Uimahalleissa on myynnissä kankaisia peflettejä (3,50 €)

 

Kahvio avataan uimahallin aukeamisaikaan ja suljetaan ma klo 19.30, ti–pe klo 19.00 ja la la-su klo 17.00.

Poikkeukset aukioloajoissa:

Jouluaaton aattona, kiirastorstaina ja vapun aattona suljemme klo 15.00. Muina juhlapyhien aattoina suljemme klo 18.00.

 

Uimahallin varaustilanne

Uimahallin varaustilannetta voit tarkastella osoitteesta https://tilavajoensuu.fi/onlinekalenteri/joensuu/.

Sivun vasemmassa laidassa on täsmähaku-laatikko, johon kirjoitetaan Vesikko. Sen jälkeen painetaan oikealla olevaa kuvaketta, jossa on neljämustaa pistettä ja viivaa allekkain. Tämän jälkeen tulee näkyviin Vesikon altaiden varaustilanne.

Koronaohjeita

 • Käytä sisääntuloaulassa olevaa käsihuuhdetta.
 • Suosittelemme käyttämään asioidessa ja pukuhuoneessa maskia.
 • Pidä 1–2 m:n turvaväli odottaessasi vuoroa kassalle, pukuhuoneessa ja muissakin uimahallin tiloissa.
 • Tiloissamme kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, tasot ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat pyyhitään useita kertoja päivässä.
 • Umahalleihin tulee saapua vain terveenä ja hallissa tulee noudattaa annettuja ohjeita. Näin huolehditaan omasta, muiden asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta.

Altaat

 • Lasten allas on 80cm syvä ja veden lämpötila on +28 astetta.
 • Monitoimialtaan syvyys on  0–1,6 m. Veden lämpötila on + 28 astetta.
 • Hyppyallas on 3,8 metriä syvä ja veden lämpötila +26 astetta.
 • Uintiallas on 1,2–1,8 m syvä, pituus 25 m ja veden lämpötila +26 astetta.

 

Virtuaalivesijumppa

Molemmissa uimahallessa on käytössä Virtuaalivesijumppa -allasjumppasovellus. Kyseisen sovelluksen avulla voi vesijumpata aina silloin, kuin kyseinen allas ei ole muussa ennakkoon varatussa käytössä.

Kuntosali

 • Ikäraja 15 v.
 • Nuoremmat vanhemman seurassa, jolloin vastuu on vanhemmalla.
 • Myös alle 15 v voi käyttää kuntosalia mikäli hän osaa käyttää kuntosalilaitteita turvallisesti, hänellä on kuntosaliharjoitteluun laadittu ohjelma ja/tai hänen fyysinen kehittyminen mahdollistaa turvallisen kuntosaliharjoittelun. 
 • Hinta on opiskelijahinta.

Hinnat

Hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveroa. Sarjalipuista peritään kortin panttimaksu 5 €.

Liikuntapalvelut pidättää oikeuden hinnan- ja aukioloaikojen muutoksiin.

Vesikko: Uinti, kertalippu

Uinti / kertalippu

Vesikko: Uinti, sarjaliput

Uinti / sarjaliput

Vesikko: Kuntosali + uinti / kertalippu

Kuntosali + uinti / kertalippu

Vesikko: Kuntosali + uinti /sarjaliput

Kuntosali + uinti /sarjaliput

Vesikko: Oppilaitosten ryhmäoppilasmaksut

Oppilaitosten ryhmäoppilasmaksut

Vesikko: maksutavat

Maksutavat

 • kaupungin omat kortit ja sarjaliput
 • käteinen
 • pankki- ja luottokortit
 • Smartum Pay
 • E-passi

Muita maksuvälineitä uimahalleissa ei voida ottaa vastaan. Myöskään tilisiirtoja ei kirjoiteta.

Esteettömyys ja apuvälineet

Virkistysuimala Vesikko on Vammaiskorttikohde.

Pysäköinti

Vesikko sijaitsee Mehtimäen urheilupuistossa, Uimarintie 1, 80110 Joensuu. Noin 20 metriä sisäänkäynniltä löytyvät invapysäköintipaikat (6 kpl). Lähistöllä on myös runsaasti maksullisia parkkipaikkoja. Lähimmät maksuttomat parkkipaikat löytyvät Yliopiston parkkipaikalta Yliopistokadun toiselta puolelta noin 150 metrin päästä ja Mehtimäen jäähallin pihasta noin 400 metrin päästä.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynniltä löytyy vasemmalta loiva luiska, jota hiekoitetaan talvella. Automaattiovet aukeavat sivuille liiketunnistimella, niiden leveys on 85 cm, jota saadaan tarvittaessa helposti levennettyä 173 cm. Ulko-ovissa ei ole kynnyksiä.

Yleiset tilat

Aulasta löytyy inva-wc:t sekä miehille että naisille. Molemmista, sekä naisten että miesten pukuhuoneista löytyvät myös inva-wc:t.

Hissin oven leveys on 86 cm ja korin koko 108x139 cm. Hissillä pääsee kellarikerroksen kuntosalille sekä yläkerran aerobic-saliin.

Sekä miesten että naisten pukuhuoneista löytyvät erilliset pukeutumistilat, joissa on yksityisyyttä tuovat verhot. Penkki on 50 cm korkea ja 60 cm syvä. Näistä löytyy myös lukolliset kaapit (2 kpl), pistorasia ja peili.

Suihkutiloissa on kiinteät tukikaiteet ja käsisuihku, jonka lämpötilaa saa säädettyä. Saunoihin, myös höyrysaunaan, pääsee suihkutuolilla. Suihkupyörätuoleista ja apuvälineistä tietoa alempana.

Altaita neljä erilaista

Matka-allas, johon pääsee tasohissillä, portaita pitkin sekä tikkailla. Uimavalvojat avustavat tasohissin käytössä. Altaan reunoilla on kouru, joka toimii kaiteen tavoin.

Hyppyaltaassa löytyy ponnistuslauta 1 ja 3 metrin korkeudesta, sekä hyppyalusta 5 metrin korkeudesta. Hyppyallas ei ole esteetön.

Lasten allas on matalampi, 80cm, johon tulee mennä portaita pitkin tai altaan reunan kautta, reuna on 45cm korkea.

Virkistysaltaaseen johtaa loiva luiska. Tässä altaassa on sekä tukikaiteita että tukinaruja. Virkistysaltaan pääsee uimaan ympäri, kapeammissa kohdissa on virtausta. Virkistysaltaassa voi myös laskea vesiliukumäkeä, lähtöpaikalle tulee mennä melko jyrkkiä ja kapeita portaita pitkin.

Lämminvesipäivinä altaita lämmitetään normaalia lämpimimmiksi, lasten allas 32 asteeseen ja virkistysallas 30 asteeseen. Lämminvesipäiviä on sunnuntaisin syksystä kevääseen vauvauintien kanssa samoina päivinä.

Aerobic-sali

Toisessa kerroksessa olevaan aerobic-saliin on 3 cm kynnys. Sieltä löytyy tukikaiteet ja peilit, jotka ovat lattiasta kattoon. Siellä on myös erilaisia kuntoiluvälineitä, kuten jumppapalloja, keppejä ja käsipainoja. Aerobic-sali on käytössä vain varattuina vuoroina. Toiseen kerrokseen pääsee hissillä.

Kuntosali  

Kellarikerroksen kuntosalilla on pieni tasoero, jonka pääsee kiertämään luiskaa pitkin. Ovet ovat melko raskaat, joten kannattaa harkita avustajan mukaan ottamista, mikäli ovien avaus on haastavaa. Kuntosalilla on omat pukuhuoneet, joihin on 12 cm korkeat kynnykset, päätasossa olevia pukuhuoneita voi tarvittaessa käyttää myös kuntosalin asiakkaat. Kuntosalin kerroksessa löytyy miesten ja naisten wc:t, mutta ei inva-wc:tä. Kellarikerrokseen pääsee hissillä.

Apuvälineet

Vesikosta löytyy 3 suihkupyörätuolia, joita on mahdollista asiakkaan rullata itsenäisesti. 1 siirtotuoli, jonka käyttö vaatii avustajaa. Suihkuista löytyy siirrettävät selkänojattomat peseytymistuolit, jotka mahdollistavat suihkussa käynnin istuen, näiden korkeutta on mahdollista säätää. Lisäksi asiakkaiden käytössä on myös 2 suihkurollaattoria. Asiakkaan on mahdollista myös tuoda oma suihkupyörätuoli, joka desinfioidaan henkilökunnan toimesta ennen käyttöönottoa. Mikäli tarvitset jotain edellä mainittuja, kerrothan asiasta kassalla, henkilökuntamme auttaa mielellään.

Allasalueella löytyy erilaisia kellukkeita ja apuvälineitä vedessä käytettäväksi. Myös kelluvia ohuita sekä paksuja patjoja löytyy. Uimavalvojat auttavat näiden käytössä mielellään. Voit myös halutessasi kertoa tarpeen jo kassalla, jolloin uimavalvojat voivat etsiä tarvittavat välineet valmiiksi.

Virkistysuimala Vesikko sijainti

Uimarintie 1, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute

Vammaiskorttikohde

Vammaiskortti käy myös meillä