Valtti-ohjelma

Valtti-ohjelma

Liikunta_valtti-ohjelma

Ohjelma auttaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria löytämään liikuntaharrastuksen. Joensuussa mukaan voivat hakea 6-29 -vuotiaat.

Ohjelma toteutetaan syksyisin yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun ja Suomen Paralympiakomitean kanssa. Ohjelma on osa opiskelijoiden soveltavan liikunnan opintokokonaisuutta. Valtit ovat fysioterapiaopiskelijoita ja toimivat ohjattavansa liikuntakaverina, tukihenkilönä, kannustajana ja neuvonantajana noin neljän liikuntakokeilukerran mittaisen jakson ajan. Opiskelijat voivat toimia valtteina yksin, pareittain tai kolmen hengen ryhmissä.

Perheille ohjelma sisältää kick off-tilaisuuden, jossa valtti sekä perhe kohtaavat ensimmäisen kerran, alkuhaastattelun valttien kanssa, jossa mietitään mitä lapsi/nuori haluaisi kokeilla sekä noin 4 kokeilukertaa eri liikuntaharrastuksissa. Lopuksi koko perheen kanssa käydään loppuhaastattelu, jossa keskustellaan miten kokeilut ovat menneet ja mietitään missä harrastuksessa lapsi/nuori haluaa jatkaa ja miten se onnistuu. Ohjelma sijoittuu syksyyn. Perheet vastaavat itse ohjattavan (lapsen/nuoren) liikuntakokeilujen kuluista, avustajasta, osallistujan vakuutuksesta ja matkoista harrastuspaikoille.

Syksyn 2024 Valtti-ohjelmaan ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa.

Lisätietoa Valtti-ohjelmasta täältä.

Liikunta_valtti-ohjelma_kevät2020

Liikunta_valtti-ohjelma_valtakunnallinenohjelma

Valtakunnallinen Valtti-ohjelma

YHTEYSTIEDOT

Liikunta_valtti-ohjelma_karttalinkki

Länsikatu 15, rakennus 4A, 3 krs., 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute